Femtitusen. Så mange ukrainske flyktninger har fått hjelp av Star of Hope i Romania når de har krysset grensen. Mest tid, ressurser og hjerte legger vi på flyktningbarn med nedsatte funksjonsevner. Grunnen er enkel: Det finnes ikke et annet sted som kan gi den rette hjelpen. Derfor skjærer det i hjertet å skrive dette:

Vi kan bli tvunget til å forlate dem

Star of Hope har hjulpet i både Ukraina og Romania, der vi har kjempet for barn med nedsatte funksjonsevner siden 1989. Så fort et barn med spesielle behov har krysset grensen har familien blitt henvist til oss. Helt siden krigens begynnelse har vi gitt individuell tilpasset rehabilitering til flyktningbarn med Downs syndrom, neuropsykiatriske funksjonsnedsettinger, cerebral parese og andre diagnoser. Hundrevis av familier har fått uvurderlig hjelp, men nå står vi ved et veiskille.

Uten nye gave som øremerket krigens ofre er vi tvunget til å legge ned arbeidet.

Vår ildsjel Gabriella Raducanu er fortvilet. Om Star of Hope Romania ikke hjelper disse flyktnigbarna, så har ikke derres familier ingen andre steder å henvende seg til. Myndighetene våre tar ikke engang vare på rumenske barn med nedsatte funksjonsevner. Det er grunnen til at så mange tar kontakt med oss, forteller Gabriella.

Flyktningfamiliene som bor på vårt senter i Dorohoi, risikerer å miste det aller nødvendigste: Mat og tak over hodet.

Hvem skal hjelpe Carolina?

Treåringen Carolina kryper opp i mammas fang. Enda vet hun ikke om hun risikerer å stå uten hjelp og støtte, langt hjemmefra.

Carolinas diagnose medfører talevansker, så terapiøktene med Star of Hopes talepedagog er avgjørende for hennes utvikling. I dag bor hun på vårt senter i Dorohoi med sin storebror Maxim og mamma Ilona. Vi flyktet samme dag som krigen startet, forteller Ilona. Mannen min jobber på en båt, og han ba meg om å ta med barna og forlate landet så fort som mulig. 14 måneder har gått siden flukten fra Dnipropetrowsk. Det innebærer at Carolina allerede har levd en tredjedel av sitt uten sin far. Det er utfordrende for meg, han og barna, sier Ilona. Samtidig er hun takknemlig for all hjelpen de har fått på flukt. Vi har det veldig bra her, og vi savner ingenting. Vi får mat, klær og medisiner. I tillegg for datteren vår all den hjelp hun trenger, forteller Ilona.

Spørsmålet er bare hvor lenge et varer…….

Ukrainas barn trenger deg!

Alle barn trenger støtte og veiledning. Spesielt de som har nedsatte funksjonsevner. Særlig når de er på flukt.

Hjelp et barn på flukt! Send VIPPS til 11576 og merk «Flyktning»

 

Dele med vennene dine: