Vårt arbeid i Argentina

Siden 1972 har vi samarbeidet med organisasjonen El Buen Pastor i Chaco-provinsen i Nord-Argentina. Der arbeider vi først og fremst med utdanning.

Våre land » Argentina

Vårt arbeid i Argentina

Kenth Johansson, som begynte å jobbe i Argentina sammen med David Johansson, som er ansvarlig for vårt arbeid i Argentina.
Siden 1972 har vi samarbeidet med organisasjonen El Buen Pastor i Chaco-provinsen i Nord-Argentina. Der arbeider vi først og fremst med utdanning. I tillegg til dette, har vi også en yrkesskole som tilbyr opplæring i fem forskjellige typer håndverk. De ungdommene som ønsker, gis gjennom et stipend, muligheten til å ta høyere studier ved universitet. Vi har også ved flere anledninger drevet vann og husbyggeprosjekt, og vi har utvidet sykehuset i Nam Qom.

Argentina er det nest største landet i Sør-Amerika. Her jobber Star of Hope hovedsakelig med å hjelpe fattige og sårbare mennesker i minoritetsgruppen Toba i Chaco-provinsen. Målet er å gi barn og unge en god start i livet og en bedre fremtid gjennom en rekke forskjellige prosjekter. Den økonomiske situasjonen har vært vanskelig i Argentina de siste 15 årene. En tredjedel av befolkningen lever i fattigdom. I Chaco-provinsen hvor vi jobber er 50 prosent fattige, og blant toba-folket  er tallet enda høyere. Det er også høy arbeidsledighet.

Gjennom en rekke aktiviteter og prosjekter har vi løftet tusenvis av mennesker ut av fattigdom og elendighet til et verdig liv med større muligheter. Vi har bygget skoler, førskoler, kirker, helsesentre, hus og lagt vannrør blant annet. Alt dette har bidratt til en høyere levestandard med bedre helse og bedre forhold.

I 1990 bygget vi det første helsesenteret for toba-folket, og vi driver det i dag i et unikt samarbeid med kommunen. Her finner du en generell klinikk, hjerte-lunge klinikk, barneavdeling, gynekolog, tannlege og apotek. Senteret gir lokalbefolkningen gratis helsetjenester. Vi tilbyr familiene kontinuerlig støtte og studiestøtte gjennom en rekke forskjellige programmer, og når på den måten ut til mange tusen mennesker.

Førskolen i Nam Qom

I dag driver vi en førskole i landsbyen Nam Qom.

Vi har fokus på å gi barn fra toba-folket en god start i livet. Vi gir dem utdannelse av høy kvalitet på to språk: spansk og toba. Blant annet lærer de seg menneskerettigheter, toba-folkets kultur og vi arrangerer en rekke aktiviteter for bedre integrering før skolestarten. På baksiden av førskolen er det en lekeplass og alle barn serveres frokost.

Skolen er offisielt kalt UEGP Nivel Inicial Intercultural Bilingüe N231 “Alba Nora Sosa de Johansson”.

Yrkesskole

I landsbyen Nam Qom driver vi også en yrkesskole der vi tilbyr toårige kurs i ulike fag. For tiden har vi matlagings-  og bakeskole, sy- og veveskole og en håndverksskole.

 Studiestøtte

Vi gir studiestøtte til de som ønsker å studere på college, og det har gitt resultater. Antallet høyutdannede fra toba-folket øker. I dag møter vi leger, arkitekter, lærere, politimenn, sykepleiere, tannleger og andre som har klart å nå hvor de er i dag takket være Star of Hope. Tett oppfølging med alle barn foregår hver måned.

Matpakker

Ekstremt fattige og sårbare familier får  matpakker regelbundet. De inkluderer ris, pasta og matolje. Disse pakkene er livsviktige. Gjennom vår innsats har barn som er født under vanskelige forhold muligheter til utdannelse og  lysere fremtidsutsikter. Med din støtte gir du grunnleggende helsetjenester til barna og næringsrik mat for dem og deres familier. Maten bekjemper underernæring som ofte truer barn fra utsatte familier, og barna får tann- og helsetjenester på helsesenteret som Star of Hope har bygget i Nam Qom. Som sponsor hjelper du  barna med utdannelse,  du motvirker underernæring og gir  bedre helse til Argentinas barn. På den måten bidrar du til å gi dem en god start i livet. Tett oppfølging med alle barn foregår hver måned.

Adresse til Argentina

Fundacion Evangelica El Buen Pastor
Casilla de Correro 39
3700 Pres. Roque Sáenz Peña, Provincia Chaco
ARGENTINA

Pakker kan ikke sendes til Argentina, bare brev. Pakkene kommer ikke frem.

Bilder fra prosjektene

Nam Qom

Distribusjon av matvarer

Training School

Studiestøtte

Klinikken

Våre land » Argentina

Dela med dine venner:

Facebook          Instagram         


Kilgardsvegen 92 | 2634 Fåvang | Telefon: 224 49 350 | post@starofhope.org
Org.nr: 976 600 800


Facebook          Instagram         


Kilgardsvegen 92 | 2634 Fåvang
Telefon: 224 49 350 | post@starofhope.org
Org.nr: 976 600 800