Skolen vår er plyndret.

Våre barn er på flukt.

Hjemmene deres er nedbrent.

Personalet vårt frykter borgerkrig.

Tragedien på Haiti.

I 35 år har vi ønsket glade barn velkommen til vår skole i forstadsområdet Rigaud. Nå er den forlatt, plyndret av den kriminelle gruppen 400 Mawozo. Nesten alle familiene i Rigaud har blitt tvunget på flukt i frykt for sine liv.

Dette har hendt:

Helt siden presidenten ble myrdet i 2021 har Haiti savnet en legitim regjering. Dag for dag har kriminelle grupper stadig tatt større kontroll over steder og veier. 80% av hovedstaden Port-au-Prince kontrolleres av gjenger, og når har de også tatt over Rigaud.

Vår feltansvarlig, Tony Boursiquot, er fortvilet over situasjonen. Våre fadderbarn har fått se sine hjem bli beslaglagt, plyndret eller brent. De har blitt traumatisert over å se nære og kjære bli myrdet. De har blitt tvunget til å flykte og forlate livet de hadde.

Et av barna som flyktet i tide, før plyndringen, er tiårige Dashna. Hun forteller at gjengmedlemmer begynte å bryte seg inn hos familier på nettene. De bandt fast mennene slik at de kunne voldta konene og døtrene deres. Vi var veldig redde for å bli neste offer. En dag bestemte foreldrene mine at vi måtte forlate huset og alt vi eier.

Dashna og familien flyktet til Star of Hope sin skole i byen Boyer, lenger nord i landet. Der kjenner de seg trygge. Vi gjør alt for å hjelpe så mange vi kan, forteller Tony.

Han kjemper videre til tross for at han har fått satt en pris på hodet sitt. De kriminelle gjengene håper å kunne kreve en høy sum med løsepenger for ham. Det Tony frykter mer enn kidnapping er borgerkrig. Den tidligere gjenglederen Guy Philippe organiserer gateprotester i hele landet. Folk krever at statsminister Ariel Henry skal overgi makten til en overgangsregjering som bekjemper gjengene på alvor. Om Henry nekter å gi fra seg makten, kan det se ut som at folket støtter Guy Philippe i å gjennomføre en væpnet revolusjon.

Håpet om fred hviler på en FN-styrke, ledet av Kenya, men når dette skrives vet ingen når, eller om den kommer.

 

Beskytt barna fra gjengens vold!

 Jo mer volden sprer seg, desto viktigere er de seks skolene vi har igjen. De ligger på landet, utenfor rekkevidden for gjengenes kuler og bensinbomber. Akkurat nå er de trygge i et hav av lidelse. Når flere familier flykter fra byene, kommer fler til å søke seg til oss. Vær med å beskytte Haitis barn!

Vipps «Haiti» til 11 576

Gi en gave >>>

 

Før tragedien på Haiti

 Dette er hva som har gått tapt. Smilet i klasserommet og latteren i skolegården. Gleden over å få lære, leke og leve sammen. Det er dette vi ønsker å gjenskape når voldens tid er over.

 

 

 

Dele med vennene dine: