Se filmen der Lydia Ngig snakker om sitt arbeid blant unge mennesker

I 2020 økte antallet tenåringsgraviditeter i Kenya radikalt i pandemiens og matmangelens spor. Jenter, så unge som elleve år, ble presset til å selge sine egne kropper for å forsørge sine søsken og foreldre. Nå vil vi fortelle hva vi har gjort for å bedre situasjonen.

Takket være den fantastiske responsen fra givere i Sverige, USA og Norge har vi kunnet legge reelle ressurser til støtteprogrammet vårt «Pastoral Care for girls in dangers», der utsatte jenter får hjelp og støtte. Vår innsats har rettet seg mot utsatte jenter så vel som jenter i risikosonen.

I november og desember ble det holdt fire møter i Minikindai under ledelsen av Lydia Ngig, en profesjonell rådgiver som ble tilkalt for å hjelpe jentene til å bearbeide sine opplevelser. Hun jobber samtidig med å forebygge at flere jenter blir rammet.

Ved visse tilfeller har også søsken og foreldre fått delta for å diskutere problemene. Å involvere de voksne sees på som ekstra viktig ettersom det i mange tilfeller er foreldrene selv som har presset døtrene sine til å begynne å selge seg. I januar ble det avholdt et møte forbeholdt barna, og et møte forbeholdt deres foresatte.

Møtene har hjulpet oss til å identifisere tre nøkkelpunkter å jobbe videre med:

  • Narkotikamisbruk
  • Foresatte som behandler barna sine dårlig
  • Lav selvfølelse blant barna

Vi har også begynte å holde møter for barna våre i Jimba og deres foresatte. I skrivende stund har 183 foresatte og 516 barn i Jimba og Mikindani fått sjanse til å delta i programmet.

I år har de dessuten blidt tilbudt lunsj, et svært velkomment tilskudd nå når så mange har mangel på mat. Samtidig fortsatte vi med vår utdeling av selvhjelpspakker med mat og hygieneartikler, inklusive intimartikler for tenåringsjenter.

De gaver vi har fått inn rekker til slutten av terminen, men vi ønsker virkelig å fortsette programmet enda lengre.
-Dette programmet har fått så enormt stor betydning for våre barn under pandemien.

Jeg vil virkelig takke dere for en fantastisk støtte, sier Gilbert Ochieng, virksomhetsleder for Star of Hope Kenya.

«Madam Lydia har lært meg at jeg ikke skal holde mine problemer og utfordringer skjult. Jeg trenger å prate med noen jeg stoler på, slik at jeg kan få støtte. Jeg har også lært meg hvordan jeg kan stå i mot fristelsen til å havne i dårlig selskap, som i tenåringsgjenger som driver med kriminalitet og narkotika.»

Leon Mbaru, 7.klasse, om Pastoral Care

 

Syns du også at dette arbeidet er verdt å holde liv i?

Da kan du utgjøre en forskjell i løpet av et minutt!

VIPPS valgfritt beløp til 11576 eller sett inn din gave på kontonummer 5005.06.89465. Merk gaven «Jenter».

Dele med vennene dine: