Kvinnen på bildet heter Santelia. Hun har mistet hus, mann og en datter. Nå kjemper hun for de barna og barnebarna som hun har igjen, men det blir stadig vanskeligere å få tak i mat på Haiti, og det har ikke regnet på fem måneder. Nå tørster både barn og voksne i Santelias by. En ny vanntank kan endre på dette. Hjelp oss å bygge den!

Pandemien og folkets demonstrasjoner mot regimet på Haiti er bare to av fire kriser som herjer på Haiti nå. De andre to kan for en nordmann fremstå som mer overkommelig.

Er det virkelig en KRISE at Haitis matvarepriser ble 20 % høyere i 2020?

Ja, dersom hele inntekten går til å dekke matbehovet i familien. Dersom det er fem i en familie, betyr det at maten nå kun er nok til fire personer.

Men regnet da? Er det virkelig en KRISE at det ikke har regnet siden i november?

Ja, når regnvannet er det eneste du har å drikke, og du verken kan vaske hendene dine eller koke maten din. Når tørste barn må vandre i timevis i jakten på brune dammer å øse vann fra, da øker risikoen for å få sykdommer som kan koste mennesker livet.

Santelia Pierre Paul fikk hjemmet sitt ødelagt av orkanen Matthew i 2016, og to år senere ble ektemannen hennes myrdet. Nå har hun også mistet datteren Dieulene. Santelia kjemper videre fordi hun må, fordi barn og barnebarn trenger henne. Men Santelia trenger også hjelp.

Bois Negresse, som Santelias by heter, ligger så høyt oppe i fjellet at stedet kalles for «lille Sverige» på grunn av det svale klimaet. Så høyt oppe ligger det at ethvert forsøk på å borre etter vann i området har vært mislykket. Vanlige biler klarer ikke å ta seg frem her. Veien går gjennom raviner, over uttørkede elveleier og forbi svingete serpentinveier. Familiene her oppe mangler tilgang til elektrisitet, infrastruktur, sykehus og grunnleggende samfunnsfunksjoner. Alt de har er Star of Hope.

På vår skole får barna spise næringsrik lunsj og drikke rent vann. Skolens vannreservoar dekker barnas behov i løpet av skoledagen, men den dekker ikke hele samfunnet sitt behov.

Derfor vil vi bygge en ny og større vanntank for familiene i området. Tegningen er allerede klar. Den nye vanntanken skal romme 72 kubikkmeter vann og blant annet samle opp regnvann fra skoletaket som siden spares og kan brukes i tørketider.

Hjelp oss å bygge en vanntank!

Når den står klar rommer den 72 kubikkmeter vann. Det burde løse vannmangelen i Bois Negresse for godt. Å bygge den ferdig koster 2,5 kroner for hver liter vanntanken vil inneholde.

Hvor mange liter kan du bidra med?
200 kr: 80 liter
300 kr: 120 liter
500 kr: 200 liter

Vær med og bygg opp noe som varer!

Sett inn penger på kontonummer 5005.06.89465 eller VIPPS din gave på 11576. Merk gaven «VANN».

Lær deg mer om det kriserammede Haiti!

Med 3600 barn å verne om er Haiti Star of Hopes viktigste prosjektland. Nasjonen har en dramatisk historie, fra Columbus ankomst 1492 til slaveopprøret i 1804 og de 32 statskuppene etter dette.

2000-tallet har vært preget av orkankatastrofene i 2008, jordskjelvet i 2010, orkankatastrofen i 2016, politiske uroligheter, en enorm inflasjon og lange tørkeperioder.

Les mer om arbeidet Star of Hope gjør på Haiti >>

Dele med vennene dine: