«Kan vel en kvinne glemme sitt diende barn, så hun ikke har medynk med barnet ved sitt bryst? Sannelig, disse kan vel glemme, men Jeg kan ikke glemme deg!. Se, i begge mine hender har jeg tegnet deg. Dine murer står alltid framfor meg.» (Jeaja 49, 15-16)

Noe som alle foreldre har til felles, er bekymringen for om barna får i seg nok mat. Det begynner så fort de blir født. Vi uroer oss gjerne for om ammingen fungerer som vi ønsker, vi bekymrer oss når barnematen spyttes ut og vi blir gjerne litt urolige når barna sitter og pirker i maten under oppveksten. Spiser de nok mat? Ofte nok? Er det nok næring i maten de spiser? Dette er gjerne noe de fleste foreldre kan bekymre seg for. Men det finnes en viktig forskjell. Du og jeg har alltid mat å gi til barna våre. Innerst inne vet vi at de aldri kommer til å sulte i hel.

Virkeligheten for mange foreldre i Ghana, Kenya og Haiti er annerledes. Det kommer dager der de kan ikke kan gi barnet sitt så mye som et riskorn. Vår iblant overdrevne uro er deres bitre, hjerteskjærende virkelighet.

Star of Hopes skolemat er redningen deres. Den redder barna fra hungersnød og letter foreldrene deres for sin store fortvilelse. Dessuten ser skolematen ut til å spille en stor rolle når det kommer til utdanningen. Ikke et eneste barn kan henge med i klasserommet på tom mage. Barn trenger energi for å lære, og våre skolekjøkken passer på at de får nettopp det. Vi har gjort rett ved å satse på skolemat, men vi ønsker så gjerne å satse enda mer.

Vi ønsker å sørge for at ingen barn i våre skoler skal gå sulten en eneste dag. Med mat i magen får barna forutsetninger for å utdanne seg og forme sin egen fremtid. Dette er barnas rettighet og foreldrenes drøm. Vær med og gjør drømmen til virkelighet!

Mvh,

Lena Gallatin Løsnesløkken

Innsamlingsmedarbeider for Star of Hope Norge

Her strekker ikke maten til!

Når man ser hva vår skolemat betyr for barna, da forstår man hvor hardt det vil ramme dem om den forsvant.

Akkurat nå er det situasjonen på Haiti.

Siden høsten 2019 har matprisene steget med 60%.

Mat som kostet 1000 kr da, koster altså 1600 kr nå.

Tre skoler har midlertidig blitt tvunget til å stenge kjøkkenet hver onsdag – og det kan bli verre.

Først maktesløse barn og dårligere resultat på skolen. Deretter barn som slutter på skolen og i stedet på leting etter mat.

Det marerittet må forhindres!

GI EN GAVE>>>

 

 

Dele med vennene dine: