Endelig gode nyheter fra Haiti! Sikkerheten til tross lykkes Star of Hope med å transportere 700 nødhjelpspakker fra hovedstaden Port-au-Prince til jordskjelvofrene i katastrofeområdet. Reisen tok seks timer og lasten var fordelt på tre lastebiler.

-Jeg tror vi reiste under Guds beskyttelse takket være deres bønner, sier vår prosjektansvarlige på Haiti, Tony Boursiquot.

Lørdags morgen, nøyaktig fire uker etter jordskjelvet, fikk vi gjennomført vår nødhjelpsutdeling på en fotballbane i Cavaillon. Tony, Myrtha, pastor Reginald og deres medhjelpere organiserte det slik at 350 utvalgte familier fikk hver sin pakke med tørrvarer, konserveringsmidler og matolje der kl.08.00. Klokken 10.00 på lørdag formiddag fortsatte utdelingen på en basketballbane der ytterligere 350 familier fikk hver sin pakke.

På begge plassene vibrerte luften av glede og lettelse. Foreldre som var tvunget til å se sine barn bli tynnere for hver dag, har nå plutselig tilstrekkelig med mat til å mette hele sin familie i en måneds tid.

-Vi ble møtt av så mye takknemlighet, sier Tony. Disse familiene bad meg om å bringe videre en stor takk til alle Star of Hope sine givere. Takk for den enorme generøsiteten og kjærligheten som dere har vist os!

Forberedelsene til utdelingsdagen har pågått lenge.

Steg 1 var å lokalisere hvor hjelpebehovene var aller størst i området.

Steg 2 var å ut ifra den informasjonen velge ut 700 familier.

Steg 3 var å dele ut 700 nummererte kuponger med deres navn på.

Steg 4 var å søke opp hver familie, gi dem sin kupong og fortelle dem hvor de skulle befinne seg på det gitte tidspunktet 11.september

 

Takket være denne velorganiserte planen som vi har benyttet oss av mange ganger på Haiti, ble utdelingen gjennomført fri fra trengsel og bråk. De mest sårbare trengte aldri å bekymre seg for at noen skulle trenge seg frem på deres bekostning.

-Utdelingen gikk helt etter planen, sier Tony. Jeg takker alle som har vært med og kjempet for at vi skulle kunne gjennomføre dette her.

 

Les mer om katastrofen og våre innsatser gjennom å klikke her.

 

Disse viktige innsatsene er nøye planlagt, men ikke fullt finansiert. Vi trenger derfor deres fortsatte støtte for å kunne gjennomføre planene om å hjelpe lokalbefolkningen i Cavaillon på beina igjen etter jordskjelvet og den påfølgende stormen som tok fra dem det aller meste de eide.

VIPPS: 11576

Kontonummer: 5005.06.89465

Merk gaven «Haiti».

Dele med vennene dine: