Du som engasjerer deg over barna som bor i Filippinene, har under det seneste året kunne lese flere spennende satsninger i slumområdet Taytay. Spørsmålet er hvordan det har gått med prosjektene siden vi var å besøkte dem sist gang? Her er svaret!

Så sent som februar stod det bare ett uferdig betongskjelett her, og ut av bygningen stakk flere jernrør, nesten rustet bort etter monsun- sesongen. Overetasjen på bygningen som i februar stod under bar himmel, har i dag fått tak over seg og etasjene under pågår det for fullt å pusse opp de kommende undervisningsrommene. Rommene males i lyse farger slik at fadderbarna kan få kjenne en lysere fremtid når de kommer til sin undervisning.

Slik ser det ut i dag; det er blitt ett hjem for utsatte jenter, noe vi i fjord drømte om og gjorde innsamling for. Fasaden på bygget har fått dører, skodder for vinduene og vindusglass. Veggene har fått farge og på taket finns det et mindre hus der det går å overvåke plassen så ingen inntrengere kan komme seg inn. Takket være gaver fra givere og donasjoner kan vi snart bygge til sovesaler, kjøkken og matsal innenfor skole-murens trygge omkretser. ”Stars Dorm” kommer å bli en plass hvor utsatte jenter og unge kvinner i området skal bo, ettersom de av ulike grunner ikke kan bo hjemme og kjenner seg trygg hjemme.

På samme skoleområde står det nå en liten lekeplass for de yngste; rutsjebaner, sandkasse og huske- stativer. Det er virkelig ikke noe tvil at barna STOR trives på sin lekeplass! Kan noen av dere faddere se deres fadderbarn på bildene?

Vi har tidligere fortalt dere om Campus Ministry, vårt mål er å satse på å forebygge overgrep som skjer i nære relasjoner og som i dag er årsaken til at vi trenger Stars Dorm. Fra tidligere får våre elever fra ungdoms-skolen i Taytay hver uke delta i en samtale om etikk, moral og vurderinger; kjærlighet og medmenneske, rettigheter og sky-ldigheter. Målet med dette er å sterke selvfølelsen hos jenter, og få guttene til å se mannsrollen i ett nytt lys; å fokusere på ikke-vold, og respekt for det motsatte kjønn. Under høsten utøket arbeidet med Campus Ministry slik at hele grunnskolen skal få delta i slike samtaler. På dette settet legger vi en ny grunn for en ny generasjon til
å vokse opp med respekt mellom kjønnene.

Vi har sagt det mange ganger før, og det er like sant hver gang vi sier det:
Uten mennesker som deg skulle vi ikke kunne hjelpe ett eneste barn. Uten din omtanke og generøsitet skulle verden vært mørkere. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, og sammen gjør vi noe som er verdt å være stolt over. Så ta innover deg barnegleden, strekk på deg og kjenn deg stolt over å være en gledesspreder!

Dele med vennene dine: