[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]– Vi må hjelpe dem, det er ingen andre svar på dette.[/perfectpullquote]

Det lukter av skitt og røyk fra små fjell av søppel midt blant de provisoriske teltene i den gigantiske flyktningleiren “The Jungle” i Calais, havnebyen som knytter Nord-Frankrike til Storbritannia. Her bor det 4000 mennesker som drømmer om et bedre liv, og dessverre mangler de muligheten til å se dem gå i oppfyllelse. Her er teltene fullt opp av mennesker på flukt fra krig og ekstrem fattigdom, sykdom, infeksjoner og diaré har blitt en del av hverdagens kamp.

Flykninger spiser ved bål

Lennart Eriksson og noen frivillige fra Star of Hope har besøkt flyktningleiren “The Jungle” etter at han gjennom den lokale hjelpeorganisasjonen L’Auberge des Migrants fikk et rop om hjelp. – Det er det mest elendige jeg har sett. Allerede etter en kort spasertur gjennom leiren og et par samtaler med mennesker i nød, innså jeg at vi må handle som medmennesker og hjelpe dem. Dette er en ufattelig tragedie vi ikke kan ignorere, sier Lennart Eriksson.

Allerede i 2009 begynte flyktninger å komme til Calais. 33 km unna, på den andre siden av den engelske kanal, venter manges endelige drøm; England. Her i Calais stopper det opp, med mindre en klarer å skjule seg ombord i et skip eller under en lastebil. Mange av de som prøver å «snike» seg over kanalen slik, blir rapportert druknet eller klemt i hjel.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Vi kan ikke lenger lukke øynene for tragedien som finner sted her i midten av Europa, sier Eriksson.[/perfectpullquote]

Det første året var det bare et par hundre mennesker her. Den provisoriske leiren de bygde opp ble revet ned av de lokale myndighetene. Men leiren ble raskt gjenoppbygd. Akkurat nå er det anslått at det finnes rundt 4000 flyktninger her, fra Afghanistan, Syria, Eritrea, Pakistan, Sudan og flere andre land. Her deler de 40 toaletter i et område på 800 x 1000 meter. Hjemmelagde telt av plast og presenning gir dem ly fra regn og kulde. Mangel på hygieniske fasiliteter og avfallssortering gjør det vanskelig å holde seg rene og friske, og mange sliter med infeksjoner, mageproblemer og diaré. De lever under elendige forhold.

Christian Salomé, president i hjelpeorganisasjonen L’Auberge des Migrants, sier at det er ca. 50 frivillige hver dag i leiren for å hjelpe. Han tar oss med på en tur gjennom leiren, og det vi ser er elendighet – mennesker som lider i et hav av skitt og søppel og stinkende røyk.

– Etter min tur i The Jungle, bestemte vi oss for å prøve å hjelpe til. Vi kan ikke lenger lukke øynene for tragedien som finner sted her i midten av Europa, sier Eriksson.

Gjennom den lokale hjelpeorganisasjonen L’Auberge des Migrants, donerer Star of Hope skolemateriell, telt, soveposer, fotballer og penger. Pengene vi sender, blir hovedsakelig brukt til innkjøp av brannsikre byggevarer til leiren, da teltene menneskene sover i er svært brannfarlige.

– Vi må hjelpe dem, det er ingen andre svar på dette, sier Lennart Eriksson, en av grunnleggerne av Star of Hope.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]HVORDAN DU KAN HJELPE:
Sett din donasjon på konto 5005 06 89465. Merk betalingen “flyktninger” .[/perfectpullquote]

Dele med vennene dine: