I januar 2024 fylte Star of Hope sin skole i Taytay på Filippinene 35 år! Mange ukers forberedelser, planlegging og kreativitet eksploderte i farger, dans og musikk under jubileet.

Danseoppvisningen med tradisjonelle filippinske danser utført av elevene, var gøy for både barn, lærere og publikum ellers. Til og med lærerne hadde forberedt et par dansenummer til stor jubel og fornøyelse.

Et tilbakeblikk

Når Star of Hope kom til Taytay for første gang på midten av 80-tallet, fikk våre utsendte ta båt til området hvor skolen skulle bygges et par år senere. I området bodde det 300 familier, i dag bor det over 7 000.

Det første skolebygget ble innviet i 1989.

Skolen ble innviet i i 1989 og siden starten har 90 000 barn og ungdommer gått på denne fine skolen. I 1997 ble High School innviet, som tilsvarer 7-10.klasse.

Star of Hope sin grunnlegger, Erik Gunnar Eriksson, medvirket på åpningen av High School i 1997.

Selv om Taytay og områdene rundt har utviklet seg de siste årene, med litt bedre veier og mer stabil elektrisitet, er tilgang til rennende vann og et fungerende kloakksystem mangelvare. Taytay klassifiseres fortsatt som storbyslum og forholdene er langt under normal standard. Det er trangbodd og mange bosteder er enkle, og området rammes ofte av oversvømmelser fra Laguna-sjøen, spesielt under regntiden.

Vår skole er som en oase i slummen og den veldig populær blant barna og foreldrene deres. Derfor er festligheter, slik som 35-årsjubileet, høyt verdsatt.

En stor takk rettes til alle som støtter vårt arbeid på Filippinene!

DU kan gi en gave til dette arbeidet ved å klikke her.

Ekteparet Liling og Gani Coruna har vært ansvarlig for Star of Hope sitt arbeid på Filippinene i fire tiår.

 

Framføring av 10.klasse ved Star of Hope sin skoles 35-årsjubileum i Taytay, Filippinene.

 

Nedenfor vises en billedkavalkade med et utvalg av bilder fra skolen og nærområdet fra 1987 og fram til i dag.

 

Dele med vennene dine: