Skoleåret i Latvia er over for alle spesialskoler for barn med nedsatte funksjonsevner som Star of Hope støtter på ulike vis. Det har vært store prøvelser for barna og familiene deres de siste månedene, men nå får barna nyte tre måneders sommerferie.

Måltidene på spesialskolene er normalt sponset av staten, noe som har vært en god avlastning for utsatte familier. Nå mens samfunnet har vært nedstengt på grunn av pandemien har familiene i stedet fått matpakker fra staten. Denne støtten blir dessverre borte under sommerferien. Dette blir en ny utfordring for familien, siden mange foreldre har blitt arbeidsløse under de rådende omstendighetene.

Som støtte inn i den usikre sommerferien har Star of Hope sammen med partnerorganisasjonen Velki Association gitt fadderbarna gavekort til matvarebutikken Maxima. Dette setter familiene enormt stor pris på, og rektor på Spare skole sier:

– Jeg takker foreldrene for at de har vist både tålmodighet og forståelse i denne vanskelige tiden. Vi kan rose oss av å ha kjempet og fullført skoleåret. Takk til Velki og Star of Hope som har vært med oss i løpet av året, og nå har gitt barna en sommergave. Jeg ønsker alle en solrik sommer.

Forhåpentligvis kan barna vende tilbake til mer normale tilstander igjen på skolene etter sommerferien.

Dele med vennene dine: