Når tenkte du sist på hva vann betyr i ditt liv? Vi nordmenn, som har så god tilgang på vann, ofrer sjelden en tanke på vannets livsviktige rolle.Et menneske kan klare seg i ukesvis uten mat, men uten vann overlever vi bare i tre døgn. Kroppen vår består av 60% vann, og vi bruker også vann til mye annet som å lage mat, dusje og vaske klær…alt dette er hverdagslige ting som vi tar for gitt.

På gården Løsnesløkken, hvor jeg bor med min kone og tre barn, bor også vår gamle tante Ester på 89 år, som har vokst opp her. Hun husker godt at de måtte hente vann fra brønnen året rundt, også når det var 30 minusgrader. Vinteren 1934-1935 hadde min bestemor ansvaret for tre stykker som trengte bleieskift. Det var tante Ester på 2 år, onkel Oddvar som bare var noen uker gammel og sin gamle og syke svigermor som trengte stell døgnet rundt. I tillegg hadde hun og bestefar sju andre barn. Bestemor så nok mørkt på at vinteren skulle komme i 1934, men akkurat den vinteren ble så mild at hun kunne tørke klær ute. Det ble redningen.

Selv om livet kunne være hardt og vanskelig for mine forferde, så hadde de allikevel noe veldig mange ikke har på Haiti: Rent vann! Vår kollega Torbjörn i Star of Hope Sverige forteller om sitt besøk i landsbyen Bois Negresse og et syn han aldri glemmer: På veien til landsbyen, i bunnen av en liten dal, satt en jente og øste brunt drikkevann av en liten vanndam. En drøy meter bortenfor står en mann og vasker mopeden sin i samme pølen.

Det setter ting i perspektiv. Hva gjør du når en dam med oljevann er det eneste du kan tilby dine barn?
Jeg kan bare forestille meg den angsten og fortvilelsen som en forelder kjenner på i den situasjonen.

Nettopp derfor er vår satsing på rent vann så viktig!
Den hjelper ikke bare våre skolebarn, men redder en hel landsby.

Jeg er takknemlig for at vi har muligheten for å hjelpe. Jeg kan ikke gjøre det alene, du kan ikke gjøre det alene, men sammen kan vi redde liv!

Varme hilsener

Ragnar Løsnesløkken
Daglig leder

Hjelp oss å bygge en vanntank!

Når den står klar rommer den 72 kubikkmeter vann. Det burde løse vannmangelen i Bois Negresse for godt. Å bygge den ferdig koster 2,5 kroner for hver liter vanntanken vil inneholde.

Hvor mange liter kan du bidra med?
200 kr: 80 liter
300 kr: 120 liter
500 kr: 200 liter

Vær med og bygg opp noe som varer!

Sett inn penger på kontonummer 5005.06.89465 eller VIPPS din gave på 11576. Merk gaven «VANN».

Dele med vennene dine: