Lørdag 16.oktober lykkes det våre feltarbeidere å ta seg forbi mafiaens veiblokkader på Haiti og transportere 2 200 skolesekker fra hovedstaden Port-au-Prince til det jordskjelvrammede området Cavaillon.

Vi har tidligere fortalt om de store farene som våre medarbeidere utsetter seg for på Haiti. På lørdag ble 17 misjonærer fra Nordamerika kidnappet, og hittil i år er til sammen 628 mennesker blitt kidnappet i landet.

– Alle som man antar har penger blir målskiver, sier vår virksomhetsleder i Sverige Ulrika K.Eriksson.

De samme væpnede gruppene som står bak mange av kidnappingene har nå overtatt kontrollen over den eneste fremkommelige veien mellom Port-au-Prince og katastrofeområdet i sørvest.

– Nettopp derfor er vi enormt glade for at vår hjelpesending nådde frem til Cavaillon, sier Ulrika.

Frakten inneholdt 2 200 skolevesker fylt med skolemateriell som linjaler, blyanter, viskelær og skriveblokker. Mye av slikt materiale ble jo borte når stormen Grace slo inn over barnas raserte hjem i august. Skolesekkene ble delt ut til skoleelever i alle aldre, fra første til trettende klasse. Barna hadde på forhånd fått utdelt bånd i ulike farger, alt ettersom hvilket årskull de tilhørte. Dette fordi innholdet i ryggsekkene varierte med barnas alder og var tilpasset deres behov. Dessuten fikk barna hver sin pølse og et glass saft. Det var stor stas!

Ytterligere 800 skolesekker har blitt tildelt høyskoleelever i våre prosjektlandsbyer Boyer, Dano, Jeanton og Rigaud. Samtidig fortsetter arbeidet i katastrofeområdet.

– Neste hjelpesending er planlagt å skje 6.november, sier vår feltansvarlige på Haiti, Tony Boursiquot. Da skal vi dele ut en ny runde med matpakker til jordskjelvofrene her.

Hjelp oss med å fortsette arbeidet på Haiti etter jordskjelvet! Du kan gi din gave på VIPPS 11 576 eller sette inn penger på kontonummer 5005.06.89465.

Merk gaven «HAITI».

Tusen takk!

 

Dele med vennene dine: