For de 350 barna på skolen i Jeanton, Haiti, har muligheten for lek fått enda bedre vilkår. Nylig åpnet vi en ny lekeplass og fotballbane på skolen.

 

Skolehverdagen består av mer enn geografi, språk og matteundervisning. Hvile og ikke minst lek er viktige ingredienser i et barns utvikling. Sosial, språklig, emosjonell, kognitiv, motorisk og moralsk utvikling tilegnes gjennom lek og samspill.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]I tillegg til å være morsomt, gir sport og lek enda flere byggesteiner i livet, sier Håkon.[/perfectpullquote]

– Barna selv har ikke disse tankene i hodet når de leker, de leker fordi de har lyst og fordi de liker det. De leker rett og slett fordi det er gøy! Jeg er glad for at vi har fått muligheten til å legge til rette for dette, sier daglig leder Håkon Skaug.

En drøm gikk i oppfyllelse

For de 350 barn og unge i Jeanton var dette en stor dag. Å få spille ball på en ordentlig fotballbane er en drøm som går i oppfyllelse når du er vant med ujevnt underlag.

– Som i Norge, er fotball en av de mest populære idrettene på Haiti. I tillegg til å være morsomt, gir sport og lek enda flere byggesteiner i livet, sier Håkon.

Nå ser skolen frem til å kunne invitere til fotballturneringer under den varme solen. Og fargen på fotballuniformen til skolen skal selvfølgelig være: rødt, hvitt og blått, som en takk til norske sponsorer og samarbeidspartnere.

– Dette er en viktig satsning for Star of Hope! Vi vil fortsette å bygge lekeplasser på samtlige skoler vi driver, og med det beskytte den frie lekens plass i barnas liv, avslutter han.

Lekeplass Jeanton

Fakta:

Alle barn har rett til hvile, fritid og lek. Dette er nedfelt i FNs barnekonvensjon. 6. april er den internasjonale dagen for idrett, utvikling og fred. Dagen har som formål å øke oppmerksomheten rundt idrett og fysisk aktivitet som mål og middel i utviklings- og fredsarbeid. (Kilde: FN)

Dele med vennene dine: