Først kom jordskjelvet, siden kom stormen. Star of Hopes medarbeider pastor Reginald Celestin står fast i katastrofeområdet, avskåret fra resten av Haiti.

– Alle de teltene vi hadde har kollapset nå, sier han.

Når stormen Grace kom inn over Haiti, brøt Star of Hope sin kontakt med Reginald Celestin. Natt til onsdag, norsk tid, klarte vi å nå frem og fikk en liten samtale.

– Hvordan skal vi kunne forberede oss på dette regnet midt i katastrofeområdet? Folk har jo ikke noe hjem å søke ly i, sier han.

Trodde at familien var død.

De siste tallene sier at 2000 er døde og 10 0000 skadde etter jordskjelvet. Reginald opplevde skjelvet mens han var på Star of Hope oppdrag i den verst rammede byen Les Cayes.

–  Når skjelvene sluttet fortsatte jeg å skjelve. Siden sprang jeg, sier han.

Reginalds familie befant seg ute av syne, 300 meter borte.

– Det føltes som om det tok en time å springe hundre meter. Tankene i hodet mitt var som en storm. Takk, Gud for at familien min klarte seg!

Total ødeleggelse

I løpet av noen små sekunder klarte Reginald å filme omgivelsene med mobilen sin. Hvert eneste hus er så hardt skadet at ingen tør å komme nær dem. Av de øvrige husene står det bare igjen rasmasser. Politistasjonen og kirken har blitt redusert til hauger av stein og krokete armeringsjern.

Det verste er at alle de små teltene vi hadde, har kollapset nå, på grunn av stormen, sier Reginald.

40 nødstilte sov i kontainer

På mandag lyktes han i å transportere en 12, 2 meter lang fraktkontainer til en basketballbane i Les Cayes der mange av jordskjelvofre var samlet.

– De var ute av seg og hadde ingen steder å ta vegen fatt, sier han. 40 personer sov inni kontaineren den natten. 50 til fikk sove ovenpå mens stormen raste.

«Be for oss!»

FN rapporterer at 500 000 barn på Haiti er i akutt behov for mat, rent vann og tak over hodet. Star of Hope forbereder en hjelpeinnsats, og midt i stormen kjemper Reginald febrilsk.

– Folk gjør alt de kan for å hjelpe hverandre, sier han. Jeg prøver å få tak i tilstrekkelig med mat for å mette 350 personer om dagen. Det regner fortsatt. Vær så snill og be for oss!

Dele med vennene dine: