Qom-folket i Nord-Argentina har endelig fått sin første representant i provinsdomstolen. Den ferske juristen heter Maximiliano Iván Gonzales og har tidligere vært fadderbarn i Star of Hope. Uten deres støtte hadde jeg ikke hatt muligheten til ta den utdannelsen jeg har, sier han.

Det var den 11.mars i år at Maximiliano startet i sin nye jobb i Saenz Peña. Der vil han arbeide som administrativ assistent på vegne av urbefolkningen. Mitt oppdrag er å representere mitt folk. Blant annet så oversetter jeg lover og andre tekster for folket mitt skal kunne lese dem, forteller han.

Maximiliano har alltid vært en lesehest og har hatt høye ambisjoner. På videregående skole tok han eksamen som fanebærer, et hedersoppdrag som gis til kullets fremste elever. Etter å ha studert jus og datavitenskap i provinshovedstaden Recistencia, fant han drømmejobben på sitt gamle hjemsted, Saenz Peña. Jeg var litt nervøs, men takk og lov gikk det bra, og nå lever jeg drømmen min! Å få en jobb som dette, er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, forteller han.

Hva har Star of Hope betydd for deg?

Det betydde alt! Når jeg trengte mat, studiestøtte eller andre ting, stengte de aldri dørene for meg. Jeg vil takke fadderne mine som hjalp meg i alle situasjoner. Min drøm er også min families drøm, og de har hele tiden støttet meg.

Hva sier venner og bekjente?

Hele Qom-samfunnet gleder seg, for de har aldri hatt en juridisk representant tidligere. Jeg håper at jeg kan være et forbilde. Jeg vil vise neste generasjon at de også kan oppnå sine drømmer om de har et mål og studere flittig, sier Maximiliano.

 

Dele med vennene dine: