I mine månedlige brev finnes det noen saker jeg ofte tar opp flere ganger. Men aldri har jeg bedt om hjelp til samme innsamling, til samme land, to måneder på rad. Da forstår du hvor alvorlig situasjonen er på Haiti.

Jeg vil begynne med å takke for alle gavene som hjalp familiene på Haiti under de mest kritiske ukene. Nå har opprørene dabbet av, men matmangelen fortsetter og våre skolelunsjer forblir helt avgjørende for våre skolebarn. Lunsjen er jo altfor ofte det eneste gode måltidet barna får i løpet av en dag.

Inflasjonen, valutakursen og de høye matprisene hadde allerede fra før av tvunget oss til å redusere antall skolelunsjer: Fra fem til fire hver uke. Tanken var å gjennomføre det, men i lys av krisen som oppstod vakte planen så stor fortvilelse blant foreldrene, at vi ikke kunne gjennomføre tiltaket.

I stedet risikerer vi nå å måtte stenge flere skolekjøkken, om pengene tar slutt. Det må helt enkelt ikke skje. Det her handler jo om uskyldige barns rett til å spise seg mette; om 3500 jenter og gutter som kommer til å lide om vi ikke gjør noe.

Nå er det opp til oss, til deg og meg, å forhindre det.
Sammen kan vi hjelpe hver eneste unge!

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig


Krise i Haiti – Barna trenger mat!

Som du har fått lese har barna på Haiti det vanskelig akkurat nå. Det kan du gjøre noe med!

Gi en engangsgave til skolelunsj!

For 50 kr kan du mette et barn i en måned.
For 250 kr kan du mette et barn et helt semester.
For 500 kr kan du metta et barn et helt år.

Send din gave med VIPPS 11576 til Star of Hope eller till kontonummer 5005 06 89465Merk gaven: Mat Haiti

Bli Lunsjbuddy >>

Vi trenger flere som er med å kjemper for barna. For deg som enda ikke har blitt Lunsjbuddy er det en fantastisk måte å forsikre at et barn har tilgang til næringsrik mat, uke etter uke, måned etter måned. En ekstra 50-lapp betyr så ubeskrivelig mye for den som sulter.

Dele med vennene dine: