Legestudenten Abekah takker Star of Hope for sin gode start i livet. Nå motiveres han av visjonen om å vende tilbake til Gomoa Dominase og hjelpe neste generasjon.

-Min drøm er å etablere et helsesenter her i min barndomsby, sier han.

Vi møtes på rektors kontor, og Abekah lar blikket sveipe over skolegården.

-Jeg var en av de første elevene på Star of Hope sin førskole her, forteller han. Lærerne var virkelig av ypperste klasse. Den skoleringen jeg fikk herifra hjalp meg til å bli en toppstudent på grunnskolen.

Fra tidlig alder drømte Abekah om å bli lege, og nå er han på god vei til å nå målet sitt. De gode prestasjonene hans på grunnskolen gjorde Abekah fortjent til et stipend som dekket det første året av legestudiet. Deretter kom byens kristne forsamling på banen og hjalp foreldrene hans med å finansiere de fortsatte legestudiene.

-Når folk gjør noe så fantastisk for deg, da blir du enda mer dedikert til å forvalte den sjansen du har fått, sier Abekah.

Universitetet han går på ligger i Voltaregionen, nesten fem timers bilreise fra barndomshjemmet.

-Kurset er krevende, men jeg prøver å komme hjem ved spesielle anledninger.

Denne gangen var unnskyldningen at vi som intervjuer Abekah skulle få treffe ham.

-Mamma og pappa ble veldig glad for å se meg, sier han og ler.

Seks år av utdanningen gjenstår. Siden venter to års lovfestet samfunnstjeneste innen det medisinske feltet.

-Drømmen min er å etablere et helsesenter her i min barndomsby, sier Abekah. For i hele dette området finnes det ikke et eneste sykehus, ikke en eneste doktor. Det vil jeg endre på. Aller helst vil jeg spesialisere meg innen pediatri og bli barnelege, sier Abekah. For hvis man tar tak i problemer tidlig i livet, så kan man hindre at problemene vokser seg store.

Slik taler en ung mann gjennomsyret av Star of Hope sin filosofi.

 

Dele med vennene dine: