KAMPEN MOT SULTEN

«Går det i det hele tatt an å hjelpe noen på Haiti nå?» Vi forstår hvorfor vi har fått det spørsmålet. Hvordan fortsetter man å gjøre hjelpearbeid i et lovløst land? Det burde ikke gå an, men likevel fortsetter våre ildsjeler i landet å arbeide. De trosser fare, for barnas skyld!

ALT DE BER OM ER MERE MAT.

VÅRE RAPPORTER OM HAITI i 2022 VAR PREGET AV DYSTRE PUNKTER:

Om hvordan kriminelle gjenger har tatt kontroll over store deler av hovedstaden Port-au-Prince.

Om hvordan omkringliggende områder er styrt av mafiaen.

Om hvordan våre ansvarlige, Tony og Myrtha, måtte flytte fra hovedstaden og i dag leder hjelpearbeidet fra den byen der Tony vokste opp.

Om hvordan telefonnettet og internett kan være slått ut i ukesvis, gang på gang, ettersom teleselskapene ikke våger å sende ut reparatører.

Om hvordan inflasjonen tok av og bensinprisene steg til 157 kr per liter i et land der åtte av ti har mindre enn 20 kr per dag å leve for.

Om hvordan alt dette har ledet til stor matmangel, og om hvordan FN i høst advarte mot hungersnød.

Star of Hope har ansvaret for 3 600 barn på Haiti

Og matpakkene våre metter dessuten barnets søsken og foreldre. Beleiringen av hovedstaden har tvunget oss til å løse matutdelingen på anna vis.

-Det har blitt altfor farlig å transportere varer til og fra Port-au-Prince, sier Tony. Tidligere kunne vi få ned prisene gjennom å bestille tonnevis med mat på en gang fra store leverandører i hovedstaden. Lovløsheten har gjort det umulig. I stedet kjøper vi maten i de lokale samfunnene som ligger nærmest skolene våre.

Fordelen med det er at matbestillingen blir et økonomisk løft for disse mindre samfunnene, siden disse innbyggerne også lider på grunn av krisene på Haiti. Bakdelen er at maten koster mye mer og at pengene våre ikke strekker like langt.

Derfor er det på høy tid med en ny matutdeling

Det handler ikke bare om å stoppe sulten i øyeblikket. Når matmangelen blir for hard, tvinges mange familier til å spise opp forrådet som skal bli til frø og dyrkes. Det redder dem der og da, men leder dem mot katastrofe på sikt.

Matutdelingene våre bryter den onde sirkelen. Flere frø hamner i jorda, flere grønnsaker høstes, og flere foreldre kan mette barna sine på egen hånd.

-Vi er klar, sier Tony. Så fort vi kan finansiere innkjøpene, så kommer vi til å sørge for at familiene får mat.

SLIK HJELPER VI FOLKET PÅ HAITI

For hver krise som rammer Haiti, blir Star of Hope enda viktigere.

  • Vi driver skoler i sju byer der 3600 barn får utdanning.
  • Vi gir dem lunsj, skolemateriell, ryggsekker og skoleuniformer.
  • Vi deler ut husdyr til barnas familier, tilbyr skredderutdanning og sikrer tilgang til rent drikkevann i hver by.
  • Vårt langsiktige arbeid gir barna forutsetninger for å vokse opp til å bli unge voksne, med styrke og evner til å slite seg ut av fattigdommens onde sirkel.

 Alt dette er mulig takket være den livsviktige støtten fra faddere og månedsgivere.

 

LA IKKE BARNA SULTE!

De kriminelle gjengene setter skrekk i folket, men for Haitis barn er matmangelen en enda større fare.

VÆR MED OG REDD DEM MED FRA HUNGERSNØD!

VIPPS «HAITI» til 11576

 Gi en gave>>>

 

Dele med vennene dine: