– Jeg vet ikke hvordan jeg kan takke dere for denne fine geiten. Dette er den beste julegaven jeg har fått, sier 16 år gamle Adeline, og sender en hilsen til giverne som har gjort det mulig.

 

Adeline går i sjette klasse på Star of Hopes skole i Hesse, Haiti. Grunnen til hennes høye alder, er at hun begynte sent på skolen, på samme måte som mange andre barn på Haiti. Til tross for dette, håper hun å være i stand til å fortsette å studere og få råd til høyere utdanning, noe hun håper at geiten kan hjelpe henne med på sikt.

Store ringvirkninger

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]En geit ble til to, og slik har det fortsatt. Dette har blitt en suksesshistorie som fortsatt lager ringer i vannet.[/perfectpullquote]

Tony Bursiqot, operativ leder for Star of Hope på Haiti, hadde i 2009 en visjon om et effektivt geite- og kyllingkonsept. Alle skulle få, så sant de som fikk først var villige til å «gi det videre». En geit ble til to, og slik har det fortsatt. Dette har blitt en suksesshistorie som fortsatt lager ringer i vannet.
– Hver jul fordeler vi bortimot 100 nye geiter og 200-300 kyllinger. Helt frem til jul vil fordelingen skje lokalt på skolene. Siden vi startet i 2009 har vi passert mer enn 2000 geiter og tusenvis av kyllinger, sier Tony Bursiqout,.

Økonomisk sikkerhet for fremtiden

Kyllingene produserer egg, og geitene melk, som blir et supplement til husholdningen. Kjøtt fra geit og kylling er også svært attraktivt på Haiti, noe som gjør det lett å selge. Hele konseptet er med på å skape trygget og muligheter hos de fattigste, en økonomisk sikkerhet for fremtiden.
– Dette er jo også en svært effektiv måte å hjelpe på, her er det store ringer i vannet. For å motta en geit, må en signere en avtale om å gi bort til et annet barn eller familie minst en babygeit eller kylling når hunnen føder første gang, sier Tony.

Glad for å gi videre

Det stråler fra øynene til Adeline, at hun må gi bort det første avkommet fra geita er ikke noe problem.
– Jeg er glad for at vi kan gi videre og hjelpe hverandre. På sikt kan jeg selge kjeene, noe som kan være med på å betale for videregående skole hvor jeg må betale skolepenger, skolebøker og annet materiell. Jeg tror at denne geita vil hjelpe meg den dagen jeg trenger å stå på mine egne ben, avslutter Adeline.

Vi du være med å gi? Da har du 3 alternativer:

En geit koster 200,- kroner
En kylling koster 100,- kroner
Skolebøker koster 150,- kroner
Sett inn på konto 5005 06 89465 og merk betalingen med «GEIT» eller «KYLLING» eller «SKOLEBØKER», så sender vi deg gavekort i posten.

 

Dele med vennene dine: