For 30 år siden sendte vi ut julepakker for første gang. Det var til et krigsrammet land. I dag er det et annet krigsherjet land som trenger vår hjelp – Ukraina.

Hvor blir julestemningen av når krigen herjer?

Hvordan får man et barn på flukt til å oppleve julens mirakel?

Vi fant en måte å løse det på for 30 år siden, da det skandinaviske folkets julepakker spredte glede blant ofrene for krigen i Bosnia.

Nå ser vi at historien gjentar seg. Ukrainas barn går mot sin første jul i skyggen av krigen, og vi ønsker å gi dem gleden tilbake.

Star of Hopes tradisjon med å dele ut julepakker startet med en nasjonal direktesending i Sverige i 1992. Via TV-programmet Cafè Umeå og dansebandet Svein-Ingvars nådde vår oppfordring ut til det svenske folket. Og med postens hjelp fyltes våre lastebiler av 20 000 gaver som var pakket med omsorg. Vår medgrunnlegger Lennart Eriksson reiste gjennom et krigsherjet Bosnia med sprengte bygninger og broer.

-Der reiste vi, og bad Gud om at ingen måtte skyte på oss. Det fungerte, sier han.

Lennart filmet blant annet en barnefamilie som fikk åpne en pakke fra Svein-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson.

-Den gleden… Det var helt ubeskrivelig!

Filmen ble brukte i SVTs oppfølgingsinnslag som Lennart avrundet med ordene «Nå kan ingen si at hjelpen ikke når frem! Send pakker!»

-Det var som å dra ut en propp, sier han. Innen året var slutt så hadde vi sendt ned 70 lastebiler med julegaver.

I dag, tre tiår senere sprer julegavene glede i så vel Europa som i Afrika, Sør-Amerika og Sør-Øst Asia. Dette er mulig takket være alle dere som sender penger øremerket til julegaver. For pengene pakker vi gavene på plass i hvert land og deler dem ut til forventningsfulle barn som har lengtet helt siden forrige jul.

-Vi vil glede disse barna igjen, men vi stopper ikke der: Vi vil også trøste krigens barn i Ukraina. Det vi har lært oss, er at hver julepakke bærer på et uskrevet budskap til den familien som mottar gaven:

«Verden har ikke glemt dere! Vi ser, vi bryr oss og vi etterlater dere ikke alene»

Gi en julegave >>>

 

Klikk på et bilde nedenfor for å se større bilder.

 

 

 

 

 

 

 

Dele med vennene dine: