Haiti er blitt rammet av et kraftig jordskjelv.

Skjelvet inntraff kl.08.30 lørdag morgen, lokal tid, og hadde sitt episenter i havet 13 km fra kystbyen Saint-Louis-du-Sud.

Skjelvet ble målt til 7,2 på Richers skala og er dermed kraftigere enn i 2010 da et skjelv på 7,0 forårsaket enorme skader på Haiti. Den gangen omkom mellom 212 000 og 300 000 mennesker, ifølge landets offisielle tall.

Forholdene etter lørdagens skjelv er enda uklare. Det har blitt utstedt tsunamivarsel fordi det fryktes at kystlinjen kan bli overskylt av 3 meter høye bølger.

Star of Hope sine ledere på Haiti, Myrtha Dòr og Tony Boursiquot rapporterer fra utenfor hovedstaden Port-au-Prince.

–  Alle merket skjelvet og ble svært redde, sier Tony. Folk som bor på den sørlige delen av Haiti ble nok hardest rammet av skjelvet. Vi har fått rapporter om hus og kirker som er blitt ødelagt.

Det rapporteres også om skadde og døde, særlig fra byen Jeremie.

–   Akkurat nå prøver vi å finne ut hvordan barna våre, elevene våre og familiene deres har klart seg, sier Myrtha. Vi har enda ikke fått noe bekreftelse om hverken materielle skader eller tapte menneskeliv fra våre prosjektbyer.

–  Jeg har pratet med prosjektansvarlige i byen Dano, og de har ikke fått inn noen meldinger om hverken barn eller bygninger som er skadet, meddeler Myrtha.

Dano er det Star of Hope prosjektet som ligger nærmest episenteret rent geografisk. Dano ble hardt rammet under jordskjelvet i januar 2010. Store deler av skolen ble ødelagt da, men er gjenoppbygd og forbedret siden da.

Haitis sørlige del av halvøya, der skjelvet rammet hardest lørdag, ble også hardt rammet av orkanen Matthew i 2016 og har fem år senere fortsatt ikke helt kommet seg igjen. Restene av ødeleggelsene er fortsatt tydelige, og Haitis blakke regjering har ikke klart å gjenreise alle hus, veier og regjeringsbygg som ble ødelagt.

Etter orkanen Matthew gjorde Star of Hope bistandsinnsatser i flere av byene som ble rammet i området.

Haiti er Star of Hope sitt største prosjektland med 3 600 elever fordelt på sju skoler.

Vi kommer med flere oppdateringer om hvordan det har gått for barna, familiene deres og deres landsmenn.

Les mer om Star of Hope sitt arbeide på Haiti ved å klikke her.

Dele med vennene dine: