18 300! Ja, så mange ganger har solen stått opp siden “håpets stjerne” ble tent. Jeg var med når min far, Erik Gunnar Eriksson, i 1970 fortalte om sin drøm om å åpne et barnehjem i Brasil. På mitt initiativ ble Star of Hope stiftet, og i år feirer vi 50-års jubileum. Jeg er så stolt og takknemlig over å ha fått være med på hele reisen.

Gjennom årene har vi gjennomført tiltakt i 45 land og etablert langsiktige satsinger i fem verdensdeler. Vår hjertesak har alltid vært utdanning, og vår aller største skole finnes fortsatt i det filippinske slumområdet Taytay. Der, mitt i slummens elendighet, ligger en fantastisk oase for 1800 elever — men skolen står også fremfor en stor utfordring.

Våre barn får utdannelse fra førskolenivå helt frem til 10. klasse, men dette er ikke lenger tilstrekkelig. Grunnskolen i landet har blitt 12-årig, lik amerikansk modell, og den som bare går i 10. klasse får ikke gjennomført avsluttende eksamen. Derfor må vi starte opp 11. og 12. så snart som mulig!

Vi har alt vi trenger, bortsett fra klasserom. Byggingen er påbegynt, men ikke klar. Det er dette som hindrer oss fra å gi barna en fullverdig, collegebasert utdannelse.

Om vi kan ønske oss en jubileumsgave, så er dette alt jeg ønsker meg: At vi allerede i år skal kunne bygge ferdig skolen i Taytay.

Bli med og gjør dette mulig!

Send din gave med VIPPS 11576 til Star of Hope eller till kontonummer 5005 06 89465. Merk gaven: Taytay

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

Dele med vennene dine: