Allerede i 1989 startet vi for forberedelsene for å ta imot Ukrainske flyktninger. VI visste bare ikke om det da.

I løpet av 33 år i Romania har vi forandret livet for barn med nedsatte funksjonsevner. Det har vært en hard kamp, men vi er mange som har kjempet sammen. Ingen hyllest kan rettferdiggjøre den innsatsen de rumenske ildsjelene har lagt ned, og som har dedikert sine liv til disse barna. For hvert år som har gått har de tilegnet seg mer kunnskap og erfaring. Og nå, når hundretusenvis av flyktninger krysser grensen fra Ukraina, er deres ferdigheter akkurat det som trengs.

Når Romanias myndigheter spurte etter folk som kunne hjelpe flyktningbarn med funksjonsnedsettinger, var våre ildsjeler allerede på plass ved grensen og tok imot nødstilte familier.

Den hjelp du gir dine medmennesker kan gi ringvirkninger flere tiår senere. At både den rumenske stat og UNICEF vil samarbeide med Star of Hope Romania nå overrasker oss ikke. Vi er takknemlige ved tanken om at 33 års arbeid nå blir til glede for en ny gruppe barn, akkurat når det trengs som mest.

Vi som aldri har blitt tvunget til å flykte fra våre hjem kan aldri forstå hvordan det kjennes, men vi forstår at flukten blir enda vanskeligere for barn med funksjonsnedsetting.

Akkurat nå er vi på rett plass til rett tid, klare for å ta imot disse barna og hjelpe familiene inn i en ny tilværelse. Tusenvis har fått hjelp – behovet er dessverre mye større.

Bli med å hjelp våre ildsjeler, så de kan ta hånd om enda flere!

Les mer >>>
Gi en gave >>>

 

Varme hilsninger,

Ragnar Løsnesløkken, daglig leder

 

 

 

Dele med vennene dine: