Den 12. januar var det akkurat 10 år siden verden raste sammen rundt menn, kvinner og barn i Haiti. Jeg glemmer aldri når jordskjelvalarmen nådde meg. Da var det ingen som innså rekkevidden av katastrofen, men vi gikk direkte inn i katastrofemodus. Jeg husker den enorme responsen fra dere givere, og jeg husker hvordan våre skolebarn i Dano ble reddet fra en sikker død bare fordi læreren aldri kom til undervisningen. Takket være det, ble barna værende ute i skolegården når hele skolen raste sammen. Tankene svikter når jeg møter dem som kunne omkommet der, for ti år siden, men som i dag kjemper videre mot nye mål i livet.

Under våre 40 år i Haiti er dette den verste katastrofen vi har opplevd, men langt fra den eneste. Og dessverre pågår en stille katastrofe akkurat nå. Det handler om en matkrise som blir verre og verre. Matsvikt høres ikke like dramatisk ut som jordskjelv og tyfoner, men til slutt får den uungåelig samme konsekvens: At mennesker dør.

Det er forferdelig at nye kriser lammer Haiti gang på gang. Men tross alt som har hendt gir mennesker aldri opp. Hvordan skal vi da kunne se oss selv i speilet om vi svikter dem? Midt i denne stille katastrofen finnes det jo enkelte barn hvor deres fremtid avgjøres av om vi handler eller ikke.

Derfor ber jeg deg: Bli med på og hjelpe det fantastiske folket på Haiti til å reise seg på nytt!

Send din gave med VIPPS 11576 til Star of Hope eller till kontonummer 5005 06 89465. Merk gaven: Haiti
Eller kanskje du har mulighet til å gi støtte mer frekvent i år?
Bli Lunsjbuddy >>

Håpefull hilsen,

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

Dele med vennene dine: