Nylig gjennomførte vi helsesjekk av barna i våre prosjekter i Ghana. Stor takk til alle som gjorde dette mulig gjennom deres generøse gaver. Barna var en av de gruppene som ble hardest rammet når alle skolene var stengt i neste ti måneder i 2020.

Normalt serverer vi både frokost og lunsj til alle elevene på skolene, men nedstengte skoler innebar at de regelmessige og næringsrike måltidene uteble. Det førte til at helsen ble forsømt, og takket være dere så kunne vi gjennomføre helsesjekk.

Etter endel planlegging fikk våre seks prosjektbyer besøk av en rullende sykehusbuss. Barna og personalet ble blant annet testet for malaria og hepatitt B. Samtidig ble det gjennomført en generell helsesjekk og tannhelsekontroll.

Totalt ble 1000 barn undersøkt av leger og tannleger, og før helsesjekkene ble det gjennomført en informasjonssamtale for foreldre og foresatte.

Barna har det generelt bra. En stor bekymring for helsepersonalet var dog barnas tannhelse, særlig de som er eldre enn fem år som pusser sine egne tenner. Rengjøring og reparasjon av tenner ble gjennomført på stedet, og tannlegene oppfordret foreldrene til å ta ansvar for at barna pusser tennene ordentlig to ganger daglig.

Totalt ble det registrert 20 tilfeller av malaria, og legene ordnet med medisin til de smittede. I kystbyene Moree var det flere av barna som var underernært. Foreldrene deres ble oppfordret til å forbedre barnas kosthold samtidig som at vi nå kan gi dem god og næringsrik mat på skolen vår igjen.

Enda en gang, tusen takk til alle våre fastgivere og gavegivere som gjorde dette mulig. Takket være dere har barna fått en ordentlig helsesjekk. De har også fått pleie, medisin, anbefalinger og en sunnere oppvekst.

Nedenfor kan du se bilder og en video fra helsesjekkene i Ghana.

   

Dele med vennene dine: