I anledning Russlands invasjon starter Star of Hope Norge en katastrofeinnsamling for å hjelpe krigsrammede i Ukraina.

-Vi må reagere. Ukrainas folk har vært våre venner i 30 år, sier daglig leder i Norge, Ragnar Løsnesløkken.

Star of Hope sitt engasjement for Ukraina startet for alvor i 1993, når man opprettet rehabiliteringsleire for barn som ble rammet av Tsjernobylkatastrofen. Disse barna er i dag voksne, og leirlederen Djamal Hamaili har fremdeles kontakt med mange av dem. Lørdag 26.02 skulle han flydd ned til Kiev for å møte dem for å undersøke nødhjelpsbehovet, men etter nattens angrep har Ukraina stengt luftrommet for all sivil trafikk.

-Når familier tvinges til å flykte fra sine hjem oppstår det akutt behov for det mest grunnleggende. Det handler om mat, vann, klær, medisiner og tak over hodet. Vår mangeårige relasjon med Ukraina og folket der, gir oss unike muligheter for å handle raskt med målrettede tiltak.

Fra 1991 til 2021 drev Star of Hope også bistandsvirksomhet i Russland. Det skjærer i hjertet når vi har nære venner på begge sider av konflikten. Vi er til for de sivile ofrene, uansett hvilken nasjonalitet de måtte ha, sier Ragnar Løsnesløkken.

Fakta om Star of Hope

Innsamlingsstiftelsen Star of Hope er en svensk/norsk bistand -og utviklingsorganisasjon som siden 1970 har arbeidet for å gi barn en god start i livet. Fokuset er på utdanning, mat og vann i tillegg til rehabilitering av barn med ulike funksjonsnedsettinger. Star of Hope driver i dag 90 prosjekter i 11 land i fem verdensdeler.

Slik kan du støtte Ukrainas folk:

Vipps: 11576

Konto: 5005.06.89465

 

For mer informasjon, kontakt:

Ragnar Løsnesløkken

95761942

Ragnar.losneslokken@starofhope.org

 

Dele med vennene dine: