Kjære venn!

Jeg vil tenne et lys i adventstiden sammen med deg, men jeg snakker ikke om et vanlig lys. Jeg ber om din hjelp til å fjerne et mørke — men jeg snakker ikke om vårt nordiske vintermørke. Nei, jeg snakker om våre barn og deres familier på Haiti.
Uke etter uke blir landet herjet av demonstrasjoner, branner og voldsomheter. Når skoler holdes stengt, mat rasjoneres og veier blokkeres av plyndrere, da senker mørket seg over de kjempende familiene i byene våre.

Det er for dem vi skal tenne et håpets lys i julen!

Vår årlige utdeling av geiter blant skolebarna har blitt en elsket tradisjon — og sjelden har julegeita vært så etterlengtet som nå. En geit er kanskje ikke det du selv håper å finne under grantreet, men på Haitis landsbygd er geiter noe av det mest verdifulle en familie kan få. Med jevne mellomrom føder de killinger som familien kan selge, og i tillegg lover hvert barn å gi bort den første killingen til en annen, trengende, familie. Disse barna, som nesten ikke eier noen ting, får derfor alikevel oppleve den fantastiske følelsen av å gi bort noe verdifullt til noen andre. På den måten fortsetter din julegave å spre glede og hjelper flere utsatte for hvert år. Alt lever videre: Geitene, killingene, gaven og julegleden.

Ja, jeg våger å påstå at dette er årets viktigste innsamling. Gi bort en levende gave og tenn håpets lys!

Lennart Eriksson,
Med-grunnlegger og utviklingsansvarlig

Øverst på ønskelisten: En levende bankbok!

På den haitiske landsbygden er det ingen som har bankkonto. I stedet springer geitene deres rundt som levende bankbøker. Sparingen gir renter i form av killinger og kan til og med, til forskjell fra aksjefond, holde barna med selskap.

I en akutt nødsituasjon, som ved at taket raser ned eller at et familiemedlem blir syk, står de ikke maktesløse men kan selge en av sine geiter, og på den måten få inn penger. Den vissheten gir trygghet og bidrar til at urolige foreldre slipper å ligge våkne om natten.

Nøl ikke — ønsk god jul med en geit!

Gi bort en geit og tenn håpets lys i julen, send din gave med VIPPS 11576 til Star of Hope eller till kontonummer 5005 06 89465. Merk gaven: Geit

Dele med vennene dine: