Jeg husker hvordan mamma tok meg til bokhandelen før skolestart hvert år. Der kjøpte vi omslagspapir til skolebøkene mine og viskelær med lukt. Den dag i dag kan jeg kjenne lukten. Jeg husker også at de var veldig viktig å finne omslagspapir med glans som hadde mønster som jeg likte. Den gang trodde jeg papiret bare var for syns skyld. Først senere forsto jeg at det skulle beskytte bøkene jeg hadde fått til låns. Et veldig fint system, når man tenker på det. Jeg hadde hatt helt andre følelser i forhold til skolestarten om mor og far ikke hadde hatt råd til å kjøpe det jeg trengte til skolestarten.

Dessverre ser det sånn ut i mange land, og Filippinene er et av dem. Når skolemateriell må kjøpes for dyre penger ekskluderes de fattigste barna på et øyeblikk. Sånn vil vi ikke ha det. Ikke i våre skoler. Når skolen starter sørger vi for at alle skolebarna har det de trenger.

Først vil vi fylle skolen i Taytay med bøker, papir, penner, blyanter og viskelær. Så vil vi fylle den med den største skatten av alle: Våre elever. Springende, leende og ivrige etter å få lære. Det er for deres skyld at vi finnes.

Det tåler å sies igjen: Etter et langt, utfordrende år fortjener barna virkelig en herlig skolestart når de igjen kommer tilbake til skolen.

Vær med og gjør dette til en fantastisk hendelse i deres liv!

 

Håpefulle hilsninger

 

Lena Gallatin Løsnesløkken, Innsamlingsmedarbeider

 

Gi bort en fantastisk første skoledag! Klikke her.

Månedens bibelord:

Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! Matteus 5:16

 

Dele med vennene dine: