Les solskinnshistorien han og hvordan han har blitt et forbilde for Tobafolket.

Som liten gutt var David Augusto Diaz fadderbarn hos Star of Hope. Han var det første barnet i Argentina som fikk en fadder gjennom oss. Han kommer fra en fattig familie fra minoritetsgruppen Toba (også kjent som Qom) utenfor provinshovedstaden Sàenz Pena.

-Familien min var veldig fattig, så hjelpen vi fikk var viktig for oss. Uten den hadde jeg ikke kunnet studere. Kanskje jeg ikke hadde overlevd engang. Jeg er evig takknemlig for den hjelpen vi fikk!

Etter avsluttet skolegang har David lagt stor vekt på å være en kulturarvformidler for Tobafolket. Han har viet sitt engasjement til å jobbe for rettigheter og likhet for loven.

Allerede som toåring var David interessert i musikk og startet rockebandet Quenos Qompi som synger om Tobafolket og andre minoritetsgrupper. De spiller regelmessig i Chacoprovinsen og nærliggende provinser. De spilte blant annet på vår lokalorganisasjons 30-årsjubileum i Sàenz Pena i 2011. David er trommeslager i bandet.

Nå for tiden bor David med sin familie i en liten by som heter Noqayi. Han og kona hans har to barn: Sønnen Nahuel (19 år) og sønnen Jeremias (3 år).

I Noqayai driver David en radistasjon, Radio Sayatén FM 102.1, på et kultursenter. Der er det også en tospråklig skole (toba-spansk), et innspillingsstudio og en kunst- og håndverksskole. Alt for å holde den unike etniske kulturarven i live. Multikunstneren David underviser ved kunstskolen og er også lærer i teknologi og matematikk.

Sammen med sin familie og sine venner er David gjennom senteret et forbilde for Tobafolket. De gjør et fantastisk arbeid gjennom utdanning, kunst, musikk og mer.

Takk til alle som støtter arbeidet vårt i Argentina!

Etter bildene og filmene finner du mer informasjon om arbeidet vårt i Argentina.

David bak trommene i studioet ved kultursenteret

David sammen med Daniel og Fernando fra vår lokalorganisasjon i Argentina.

Radiostasjonen Radio Sayatèn FM 102.1.

David sammen med to kollegaer ved kultursenteret i Noqayi.

David i musikkstudioet

 

Kenth Johansson har jobbet i Argentina siden 1972. Hør ham selv fortelle om hvordan det hele startet.

 

I filmen nedenfor ser dere elever på høyskolen i CIFMA i Sàenz Pena som trener på tobadans.

 

Arbeidet vårt i Argentina

 I Chacoprovinsen hjelper vi utsatte barn og deres familier fra minoritetsgruppen Toba. Førskolen vår i Nam Qom er den eneste i regionen der barna får undervisning både på spansk og på sitt eget morsmål.

Vi gir barna støtte under hele oppveksten og i noen velvalgte tilfeller opp til høyskolenivå. Støtten omfatter skolemateriell, studiehjelp, rådgivning og månedlig matutdeling til barnas familier. Vi driver også en yrkesskole med kus i matlaging, baking, frisering og tekstilarbeid.

Siden starten i 1972 har vi bygget hus, skoler, førskoler og dratt vannledninger. I 1990 innviet vi Tobafolkets første helsestasjon med allmenn klinikk, hjerte/lunge-klinikk, barneavdeling, gynekolog, tannleger og apotek. I dag har 15 000 personer tilgang til gratis helsetjenester takket være helsestasjonen.

Dele med vennene dine: