I et skur utenfor byen Saenz Pena i Argentina bor Cladia (20) og hennes 3 år gamle datter Lucia. I fortvilelsen over en vanskelig situasjon følte Claudia at hun ikke hadde noen annet valg enn å slutte på skolen. Etter et besøk på kontoret hos Sylvia, som er en av Star of Hopes ansatte, ble historien hennes forandret.

 

Vi møter dem begge sammen med Sylvia ute på plassen foran yrkeskolen i Nam Qom nord i Argentina. Solen står høyt på himmelen og gresshoppene synger i gresset. Star of Hope støtter nærmere 350 stipendiater som studerer til høyere utdanning blant indianergruppen Toba. Sylvia er ansvarlig for å følge opp disse, og Claudia, som drømmer om å bli sykepleier en dag, er heldigvis fortsatt en av elevene.

Skolen gir håp

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]– Jeg forstod at noe var galt da hun ikke vokste som hun skulle, i tillegg til at hun reagerte negativt på all maten jeg ga henne.[/perfectpullquote]

– Det er jeg utrolig glad for. Claudia er en spesiell jente med stor kunnskap og hun har alltid hatt gode karakterer på skolen. Hun lever under ekstremt fattige forhold sammen med datteren sin og søsknene, moren og stefaren utenfor byen i et av det fattigste området, men skolen gir henne håp for en bedre fremtid, sier Sylvia.

For et par år siden fikk hun datteren Lucia og like etter ble hun forlatt av sin mann. En historie som også hennes mor opplevde da hun stod med en liten datter i armene for litt over 20 år siden, forlatt av en mann som ikke ville ta ansvar. Utfordringene ble ekstra store for Claudia da de fikk vite at Lucia hadde glutenallergi og hun ble stående alene med ansvaret, kun med støtte fra Star of Hope og hennes egen mor og stefar.

«Blir glad når jeg ser hun har det godt.»

– Jeg forstod at noe var galt da hun ikke vokste som hun skulle, i tillegg til at hun reagerte negativt på all maten jeg ga henne. Jeg tok henne med til sykehuset hvor de fant ut at hun var allergisk mot gluten. Vi har ekstra store kostnader på mat og helsetjeneste på grunn av dette. Maten er dyr og må spesialbestilles, i tillegg må vi reise til sykehuset i Resistencia for å få sjekket at hun får den næringen hun skal ha, sier Claudia.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]«Hun oppmuntret meg på alle måter, hun har et hjerte av gull.»[/perfectpullquote]

Claudia ser på Sylvia og sender henne et lite smil, mens Lucia plukker lilla blomster på marken ved siden av der vi sitter.

– Hun elsker blomster, det gjør meg glad innvendig å se at hun har det godt, sier Claudia, og fortsetter; for meg ble Sylvia redningen, hun fikk ordnet ekstra støtte, blant annet en ekstrajobb hos sin mor. Hun oppmuntret meg på alle måter, hun har et hjerte av gull. Jeg husker godt hvor trist jeg var da jeg måtte innom kontoret for å fortelle at jeg måtte slutte i skolen. Heldigvis klarer vi nå å få endene til å møtes, selv om det er tøft.

Takket være Star of Hope of Hope får Claudia og Lucia nytt håp for fremtiden, og muligheten til å fortsette å studere til å bli sykepleier.

Claudia Argentina hjemme

Foto: Kjetil Skårdal Andersen

Claudia3 Argentina hjemme

Foto: Kjetil Skårdal Andersen

Dele med vennene dine: