I år er det femti år siden Star of Hope startet sitt arbeide i Argentina. Det langsiktige arbeidet går ut på å hjelpe utsatte barn og familier fra Tobafolket til et bedre liv.

Dette gjør vi gjennom en rekke ulike innsatser, blant annet gjennom å gi studiestøtte til ungdommer som studerer på gymnaset og tar høyere utdanning, og det har gitt resultater.

Antallet høyere utdannede fra Tobafolket øker. Nå for tiden kan vi møte på leger, arkitekter, lærere, politi, sykepleiere, tannleger og andre som har lykkes å nå dit de er i dag takket være Star of Hope. Vi har tett oppfølging med studentene våre hver måned. Dette skoleåret får 200 ungdommer støtte til utdanning.

To av dem som får støtte er brødrene Daniel og Epifanio Acevedo. Begge går fjerde året på gymnaset. Daniel, 17 år, studerer vitenskap og broren Epifanio, 16 år, studerer datakunnskap.

Begge ønsker å studere videre etter gymnaset, og begge to sikter på å søke seg til «Argentine National Gendarmerie» som er en spesiell type grense- og sikkerhetspoliti i Argentina. Det er stabilt å jobbe i Gendarmerie som det kalles, og det finnes muligheter til å studere videre og gjøre karriere.

Epifanio forteller:

-Jeg søker meg til Gendarmerie, jobber hardt og håper på å utdanne meg til advokat i fremtiden. Det finnes mange muligheter til å utdanne seg og utvikle seg innen Gendarmerie.

Det går bra for både Daniel og Epifanio og de kommer sikkert til å lykkes med sine mål. Guttene bor sammen med sine foreldre. Pappa Daniel har vanskelig for å få fast arbeid, men klarer å finne dagsarbeid nå og da. Han håper på å få seg fast arbeid innen kort tid. Mamma Paola er lærer og jobber deltid på en lokal skole.

Hele familien er takknemlig for all støtte de har fått og får. Storebror Daniel hilser:

-Tusen takk til alle som støtter arbeidet her i Argentina! Det betyr enormt mye for meg, min familie og alle andre som får hjelp. Takk!

 

LES MER OM ARBEIDET VÅRT I ARGENTINA >>>

Dele med vennene dine: