Knapt noe annet land i verden er blitt rammet av like mange ulykker som Haiti. Landet utgjør én tredjedel av øya Hispaniola, og mens naboene i Den dominikanske republikk vasser i turisme, forsøker haitierne fortsatt å bygge opp landet etter det ødeleggende jordskjelvet i 2010 som drepte over 300.000 mennesker.

Nå rammer en tørke deler av landet, men styresmaktene gjør lite: Haitis president Michel Martelly gikk av tidligere i februar, og medienes oppmerksomhet er rettet mot hvem som kan være i stand til å overta ansvaret for landet.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Brønner er tomme, dyrene får ikke fôr, og man kan bare glemme å dyrke mat i de uttørkede jordene.[/perfectpullquote]

I mellomtiden: Tørke. Den har vart i åtte måneder, og tar bort livsgrunnlaget i flere landsbyer i den nordlige delen av Haiti.

Jeanton er en av landsbyene der Star of Hope driver skoleprosjekt, og våre medarbeidere forteller om katastrofelignende tilstander: Brønner er tomme, dyrene får ikke fôr, og man kan bare glemme å dyrke mat i de uttørkede jordene. Mange har ikke noe valg, og selger husdyrene sine for å ha penger til å holde familien i live. Men kuer, griser, esler og hester er den eneste kapitalen de har. Hvordan de skal holde ut etter at dyrene er solgt, vet de ikke.

Et lite stykke paradis. Med mulighet for dyrking av bananer, hirse, papaya, vannmelon, sukkerrør og pepper. Nå er alt i ferd med å bli forvandlet til en ulevelig ørken.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nå ber hele det lille lokalsamfunnet om humanitær hjelp, og vi vil bidra.[/perfectpullquote]

Star of Hope har tidligere bygget to brønner i Jeanton. De pumper fortsatt opp vann som nå gis videre til hele befolkningen på 3.500 personer, men i stadig mindre mengder. Nå ber hele det lille lokalsamfunnet om humanitær hjelp, og vi vil bidra. På kort sikt er det behov for nødpakker med mat til 300 familier, som hver koster 300 kroner.
Når tørken tar slutt, vil vi være med å plante nye frø til jordbruket i området.

Jeanton trenger vår hjelp. La oss være med å bidra.

Dele med vennene dine: