Etter januarmåneds utfordring med å få varmet de barna som fryser, har vi nå delt ut ved i Romania.

I slutten av februar delte vi ut ved til utsatte Romfamilier i Romania takket være gaver fra våre faddere og givere. Flere vedlass har nådd frem til de mest trengende i Romania. Mottakerne var de aller fattigste familiene i utkanten av Valea Seaca i et område som heter Pâlâmida.

Der bor de fleste i ekstrem fattigdom og utenforskap. Familiene mangler moderne varmesystem og de har ikke råd til å kjøpe ved på vinteren. Vedutdelingen vår var derfor livsviktig og ble satt svært stor pris på. Endelig får de varme i husene sine, og barna kan sove godt om natten. Veden gjør det også mulig å koke varm mat til barna.

En del av veden ble levert til Star of Hope sitt ressurssenter i landsbyen som tar imot 60 elever etter skolen. Barna får hjelp med lekser og ekstraundervisning på senteret.

Vi delte også ut varme klær til barna, noe som skapte stor glede.

Takk til alle som har gitt gaver til denne viktige innsamlingen for å gi frosne Rombarn og familiene deres varme.

Mormor Seherazada og noen av hennes barnebarn kan nå sove godt om natten etter å blant annet ha mottatt ved og brød

Her er noen av barna som fikk varme vinterklær og sko.

Fedre fra familiene hjalp til med å dele ut ved.

Barna til alenemamma Maria bar med glede inn veden.

Familien Radu har seks barn, hvorav tre av dem er innskrevet på senteret vårt der de får leksehjelp, ekstraundervisning og muligheten til å være barn.

Familien Cantaragiu er svært takknemlig for all veden de fikk. De bor trangt og har bare en vedkomfyr til å varme opp to rom.

 

To av barna fra familien Cantaragiu hjelper til med å bære inn ved.

Dele med vennene dine: