For de mest utsatte barna i Botosani har Star of Hope sitt senter blitt til et fristed. I pandemiens spor, når foreldrene deres har mistet jobben og skolene holder stengt, henger mange barn rundt låsen hver gang senteret åpner. Her får de mat, studiestøtte og omtanke.

Vår rolle har blitt enda viktigere nå, sier Aura Vatamaniuc, daglig leder for Star of Hope Romania.

Botosani hører til ett av Romanias fattigste områder, og når skolene måtte gå over til fjernundervisning var det et kraftig slag i magen på barna som daglig kommer til vårt lokale ressurssenter. For det første er det vanskelig å få hjelp med leksene av foreldrene om de ikke kan lese og skrive. For det andre så blir det umulig å henge med i online-undervisning om du hverken har internett eller elektrisitet hjemme. Da er det godt at Star of Hope sitt senter finnes. Her kommer 38 barn fra 21 familier daglig.

Møt noen av dem som får trøst og hjelp under våre vinger.

Bestevennene Alina og Andrei er begge fem år gamle og kommer til senteret hånd i hånd. De kommer hit for å få leke, lære og treffe andre barn, men også for å få spise seg mette.

Hver mandag, etter to dager hjemme, ber de høflig om hver sin ekstra porsjon med mat. Siden venter de, sprekkeferdige av forventning, på hver sin dessert. Den tar de med seg hjem til sine familier.

Maria lengter frem mot hvert besøk på senteret. Hjemme bor det fem personer på ett 9 kvadrats rom, og det er ingen plass til å gjøre skolearbeidet hjemme. Foreldrene hennes lider av hepatitt B, men har ikke råd til å søke om medisinsk hjelp. Maria selv trenger vitamintilskudd for å forsterke immunforsvaret sitt. Maten hun får på senteret hjelper med å gjøre henne sterkere.

Anamaria har allerede vært igjennom så mye. Når foreldrene hennes bodde sammen så ble hun mishandlet av sin egen pappa. I dag bor hun med mammaen sin hjemme hos sin syke mormor. Der har de tak over hodet, men hverken elektrisitet eller vann. Anamarias mor har ingen inntekt og er både hjerte- og lungesyk. Å studere hjemmefra er i prinsippet umulig for Anamaria, men på senteret vårt får hun hjelp. Forstanderen Denisia Avasiloai er til stor støtte for Anamaria.

MÅNEDENS INNSAMLING

Månedens innsamling går til å hjelpe barna i Botosani.

  1. Dels gjennom å satse videre på senteret, slik at barna alltid har et fristed å gå til.
  2. Dels gjennom å gjøre forbedringer hjemme hos de barna som trenger det mest. Først i køen står Anamaria.

For 9000 kr kan vi sørge for at hun får elektrisitet i hjemmet sitt

For 3000 kr til kan vi gi familien rennende vann.

For ytterligere 3000 kr kan vi sørge for at de får et kjøkkenbord og et velfungerende vannklosett.

For totalt 15000 kr kan vi altså gjøre en stor forandring i livet og hjemmet hennes. Og jo mer vi lykkes med å samle inn, desto flere barn kan få sine liv forandret.

Hjelp barna i Botosani!

300 kr i mnd pr. barn: varme måltider hver skoledag

5500 kr: Datamaskiner på senteret, forbeholdt online-undervisning

150 kr 1 elev: Innkjøp av leker og skolemateriell

15000 kr: Renoveringer av barnas hjem: Elektrisitet, vann, møbler, kjøkken og baderom. Forbedringer hjemme hos de barna som trenger det mest.

Din gave kan gi barn som Anamaria en bedre oppvekst. Vær med på å forandre hennes liv i dag!

Bruk giroen eller sett inn gaven din på kontonummer 5005.06.89465. Merk med «Botosani».

Du kan også VIPPSe din gave til 11576 og merke gaven «Botosani».

 

 

Dele med vennene dine: