Du er barnas helt

Det vakre ordet «takk» brukes i mange ulike sammenhenger. Fra «Takk for at du sendte meg saltet» til «Takk for at du reddet livet mitt».

Når vi i Star of Hope takker deg som gir, da føles det ikke alltid som om ordet strekker til.

Forstår du egentlig hvor dypt vi mener det?

Kan du kjenne på den lykke, lettelse, takknemligheten og det håpet som dette ordet vibrerer av?

Hver eneste «TAKK» rommer følelser hos barn og familier som ellers hadde vært bortglemt og overlatt til sin egen nød om ikke du fantes.

For når du gir en gave til oss, da starter du en kjedereaksjon av glede et sted på jorden.

Nedenfor er noen eksempler på den hjelpen som er gitt i 2021, takket være Star of Hope sine givere og faddere. Klikk på de blåmerkede ordene for mer informasjon.

Skolemat

I Kenya serveres 3000 skolemåltider hver dag. 1 400 barn fikk frokost og lunsj, og et tredje måltid serveres til skolebarn som på grunn av HIV-smitte trenger ekstra næring. På den andre siden av havet, på Haiti, fikk 3 500 barn lunsj hver skoledag.

Vann

I november ble en ny vanntank innviet i den haitiske fjellandsbyen Bois Negresse. Byen manglet brønn, og tanken rommer 75 kubikkmeter rent vann som alle landsbybeboerne nå får glede av.

Helse

Våren 2021 fikk seks byer i Ghana besøk av vår sykehus-minibuss. Leger og tannleger undersøkte 1 000 barn og ordnet med helsehjelp til alle som trengte det. Blant annet ble det oppdaget 20 tilfeller av malaria.

Rehabilitering

I Latvia, Hviterussland, Moldova og Romania fikk barn og ungdommer med ulike nedsatte funksjonsevner tilgang til rehabilitering som fysioterapi, kognitiv terapi og talepedagogikk.

Nybygg

I det filippinske slumområdet Taytay ble et nytt skolebygg innviet for 11. og 12.trinn, slik at våre 1 800 elever kan kvalifisere seg for universitetsstudier når de har fullført disse trinnene. Dessuten rustes hele skoleområdet opp. På den andre siden av jorden, på Haiti, ble 10 nye klasserom bygd i tre ulike byer.

Støtte til minoritetsgrupper

200 barn fra romfolket i Romania fikk mat og leksehjelp på våre fem ressurssentre. På den andre siden av ekvator, i Argentina, fikk 700 familier fra tobafolket hente kasser med mat hver måned.

Katastrofehjelp

Kort tid etter jordskjelvet på Haiti i august begynte vi å servere 700 måltider i katastrofeområdet hver dag. I løpet av høsten delte vi ut 1 400 nødhjelpspakker til rammede familier. I oktober ble det levert 2 200 skolevesker til barn som mistet alt. Til jul fikk 2 920 sultne familier hver sine kasser med mat.

 

…og litt til

Gjennom 90 prosjekt i 11 land og 5 verdensdeler kunne vi sikre at 30 000 barn og voksne fikk tilgang til mat, vann, utdanning og omsorg.

Er du ikke fadder enda? I dag er en perfekt dag å bli det!

Klikk her for å bli lunsjbuddy! Da er det du som sørger for at et barn får et realt måltid mat om dagen.

Klikk her for å bli personlig fadder og se ditt fadderbarn vokse opp!

Som fadder får du en personlig innlogging og kan følge hverdagen til de barna du støtter.

Da ser du hvordan dine gaver blir brukt.

For mange skaper dette også en fantastisk følelse av samhørighet med barna.

Livet som fadder er en uforglemmelig reise. Start i dag!

 

Dele med vennene dine: