50 år med håp

Midt i koronakrisen føler vi oss trygge når det gjelder å gi nødhjelp, for vi har håndtert store utfordringer i et halvt århundre. I år er det nøyaktig 50 år siden vårt første barnehjem ble åpnet. Det var i Montes Claros i Brasil i 1970. Siden da har Star of Hope gjort innsatser i 46 land, nesten hvert fjerde land på jorden. Her er noen av de kriser som vi har håndtert gjennom årene:

1982 Sendte vi den første av 200 lastebiltransporter med nødhjelp til Polen.


1988 Alarmerte vi verden om sulten i Etiopias flyktningeleir. 340 tonn nødhjelp ble sendt dit og reddet utallige liv.
1989 Ble vi en av de første organisasjonene i verden med å nå frem med hjelp til Romania etter revolusjonen.


1990 Leverte vi tepper, storm- kjøkken og titusenvis av telt til Saddam Husseins ofre.
1998 Ble vi de første i verden til å nå frem med hjelp ved oversvømmelsen i Kina.
2003 Under Irakkrigen leverte vi medisinsk oksygen til sykehusene til tross for at bilen vår ble skutt på med automatgevær.


2005 nådde vi frem med 25 tonn mat til nødstilte etter tsunamikatastrofen.
2010 var vi blant de første i verden til å organisere hjelpeinnsatser etter jordskjelvkatastrofen på Haiti.
2013 var vi på plass etter tyfonen Haiyan på Filippinene.


2016 rykket vi ut etter orkanen Matthew på Haiti.
2020 er det koronakrisen som fremkaller hungersnød for verdens fattige. Og vi står klar til å møte utfordringen.


Matutdeling til kriserammede

I mai gjennomførte vi våre første nødutdelinger av matkasser til utsatte familier som hadde mistet sin inntekt som en konsekvens av koronakrisen. Men krisen fortsetter lenge etter at maten har tatt slutt. Derfor gjør vi alt vi kan for å samle inn penger til mer mat.


Først ut med å få hjelp var våre byer på Haiti, der tilstanden var så akutt at det ikke fantes tid til å innhente ressurser fra noen innsamlingskampanje. I stedet ble Star of Hope Haiti tvunget til å bruke pengene som i løpet av et normalt år skulle ha blitt brukt til å holde skolene og skolekjøkkenet i gang. Lettelsen var stor blant foreldrene når maten ble delt ut.


I Kenya og Romania kom også våre nødutdelinger som en hjelp fra oven for våre hardt rammede familier. Maten gir dem pusterom en liten stund, men når maten tar slutt så er det ikke penger igjen på matbudsjettet. Dessuten står flere familier i kø for å få hjelp. Derfor ber vi om hjelp til å kjøpe nye matkasser inn mot hungersnøden som venter.

HJELP KRISEOFRE MED MAT!


200 kroner
rekker til en matpakke med viktige basisvarer som mel, ris og hermetikk. Denne pakken metter en fembarnsfamilie i to uker.


350 kroner
rekker til en større pakke med mat og hygieneartikler. Denne pakken metter en fembarnsfamilie i nesten en måned.

“Ingen av oss var foreberedt på en situasjon som denne. Vårt sykehussystem er underutviklet og det gjør situasjonen verre. Våre medarbeidere har det bra, men vi har virusrammede familier i våre prosjekt. Noen familiemedlemmer har allerede dødd.”

Slik rapporterer Aura Vatamaniuc, leder for Star of Hope sitt arbeid i Romania. Våre ildsjeler i land som Brasil, Haiti, Ghana, Kenya og Filippinene forteller oss lignende historier: Uro, redsel, et helsevesen som ikke strekker til, og om familier som lider under isoleringen når deres små inntekter går tapt og fører til akutt matbehov. Vi kan ikke gjøre så mye for dem som har fått virusutbrudd, men for de som over natten har mistet sin inntekt er mat det største behovet.

LA OSS BREMSE KONSEKVENSENE AV KRISEN FØR DET ER FOR SENT!

VIPPSNUMMER: 11 576   Merk gaven “Matkasse”

 

Dele med vennene dine: