De siste ekstraukene for skoleåret 2019-2020 på Haiti startet 17.august. Alle våre sju skoler har kommet i gang uten store problemer.

Disse avsluttende skoleleksjonene varer til og med 30.september, som da er siste skoledag for skoleåret 2019-2020. Oktober blir da den måneden som alle skoler holder sine avsluttende tentamener. Det nye skoleåret starter opp 3.november.

Star of Hope har fokusert på tre områder som skal gjøre det lettere for barna å vende tilbake til skolen disse seks avsluttende ukene:

Til det livsnødvendige lunsjprogrammet har vi levert ris, maismel, erter, matolje, konservert fisk, samt ulike krydder. Dette gjør at barna igjen kan spise seg mette hver skoledag, noe som har enormt stor verdi for barna og familiene deres under denne langvarige økonomiske krisen på Haiti.

Vi har forsynt alle skoler med skolemateriell. Hvert barn har fått kladdebøker, blyanter og annet skolemateriell slik at de kan delta på timene, gjøre leksene sine og forberede seg til eksamen.

Til helse- og hygieneprogrammet har vi utrustet hver skole med rengjøringsmateriell og termometer for å måle elevenes temperatur før de entrer skolen. Hver skole har opprettet separate håndvaskstasjoner. Alt for å ha kontroll på eventuell smittespredning.

De barna som deltar på den siste delen av terminen er alle barna som går siste året på førskolen og oppover. De yngste førskolebarna er fortsatt hjemme.

Barna er svært takknemlige for den støtten de har fått til skolestarten. En særskilt takk rettes til alle faddere og alle som har gitt en gave i solidaritet med de utsatte barna.

 Les mer om arbeidet vårt på Haiti ved å klikke her.

Dele med vennene dine: