Søsknene Millicent, Allan og Fidel bor i Mikindani i Kenya. Alle tre går på noen av våre skoler i området. Vårt personale i Kenya besøkte nylig søsknene mens de satt hjemme og gjorde leksene sine.

Millicent er ei livlig og positiv jente på elleve år. Hun går årskurs seks og liker å gå på skolen som hun nå savner siden hun må studere hjemme. Hun sier:

– Jeg savner mine lærere og så klart mine kompiser Thelma, Mariyanne, Bahati med flere. Det er vanskelig å følge med på de utdanningsprogrammene som vises på TV. Jeg kan jo ikke stille spørsmål til lærerne slik som jeg er vant til. Det blir litt unaturlig, men forhåpentligvis er vi tilbake på skolen snart. Lærerne gir oss lekser, så vi har lært endel selv om vi må holde oss hjemme.

Millicent drømmer om å bli kokk i fremtiden. Hun leker ofte restaurant utenfor huset, der hun bruker leire og løv til sine «matretter».

Den ett år yngre broren, Allan, går i årskurs fem, og er tydelig på at han vil bli ingeniør når han blir stor. Han er nevenyttig og har laget hoppetau av plastflasker som han har funnet nå under pandemien. Allan forteller om sin hobby i karantenetiden:

– Det er litt dillete, men jeg prøver å få ut den innerste ringen i korken. Siden setter jeg i sammen ringene til et hoppetau. Det tar litt tid, men det skal gå.

Allan savner også skolen og sine kamerater. Han liker gym på skolen, og fremfor alt å springe om kapp med sine kompiser i friminuttene. Han er også dyreelsker og har skaffet seg en katt som han har døpt «Masha», som betyr «vakker» på lokalspråket swahili.

Lillebror Fidel er bare fire år og går fortsatt på førskolen. Han elsker biler. Da er det flaks at han har en oppfinnsom storebror. Allan har bygget flere lekebiler til Fidel av ulike materialer som han har funnet og lappet sammen.

Pappa Daniel er en dyktig bygningsarbeider og sveiser. Han har vært involvert i mange av de bygg- og renoveringsprosjekter som er blitt gjennomført på skolene i Mikindani og Jimba i de siste årene. Han og de andre i støttegruppen har bygget fire klasserom og matsalen i Jimba, renovert kirken og fikser skolemøblene fortløpende. Familiens mamma er hjemmeværende.

Dele med vennene dine: