Mens norske barn møtte til et nytt skoleår i midten av august, startet skolen en måned senere på Haiti i september. For de 3000 barna er dette en stor dag med utdeling av skoleuniformer, skolesekker og skolemateriell og bøker. Barna i våre prosjekter på Haiti lever i ekstrem fattigdom på landsbygda – skolen gir barna og familiene deres håp for en lysere fremtid.

 

I de 13 landene Star of Hope jobber er det mer enn 30 000 barn som får oppleve skolestart på høsten. Med dette arbeidet gjør vi en forksjell i hvert enkelt barns liv og hverdag.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]«Utdanning er det mest effektive våpen vi kan bruke for å forandre verden» (Nelson Mandela)[/perfectpullquote]

57 millioner

Dessverre er det slik i vår verden at fortsatt så får 57 millioner barn i fattige land ikke gå på skole. Hovedgrunnen er fattigdom. Familier har ikke råd til å sende barna sine på skolen og trenger i tillegg inntektene som barna får ved å jobbe. Også krigshandlinger er en viktig årsak til at millioner av barn ikke får fullført grunnskolen.

Skolegang er en av de mest effektive måtene å løfte mennesker ut av fattigdom på. Barn som får utdanning, har større forutsetninger for å få jobb, de gifter seg senere, får færre barn og er i bedre stand til å ta vare på familien.

Skolegang er vårt viktigste fokus

Star of Hope har skolegang for barn i førersetet for alt vi gjør, enten de lever på landsbygda i Haiti, i en fattig landsby i Kenya, eller om de har funksjonsnedsettinger og vokser opp i Romania. Sammen gjør vi hver dag en forskjell for tusenvis av barn som sitter på skolebenken i våre prosjekt. Sammen skaper vi en bedre fremtid.

 

Sherlanda 5th grader happy to go to school first day

Sherlanda er lykkelig på sin første skoledag. Hun går i 5 klasse på skolen i Jeanton.

goup pix of all kids and teachers of today

Lykkelige barn på sin første skoledag i Jeanton

 

Dele med vennene dine: