Sementtak er et et av Star of Hopes mange tiltak for en bedre skolehverdag på Haiti.

Enkelte steder er mer forblåst enn andre steder. Hesse på Haiti er et slikt sted, og her driver Star of Hope en av sine mange skoler. Rett som det er kan elevene kaste et blikk opp mot den blå himmelen i skolens kafeteria og konstatere at den iltre vinden har vært på ferde igjen; taket er borte.

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Star of Hope har dermed besluttet å ta et endelig oppgjør med vindens herjinger og heller lage et tak av sement til kafeteriaen.[/perfectpullquote]

Etter tre tett påfølgende takreparasjoner, har tinnplatene denne gangen flydd flere mil av sted. Star of Hope har dermed besluttet å ta et endelig oppgjør med vindens herjinger og heller lage et tak av sement til kafeteriaen. Arbeidet er allerede i full gang og er forventet ferdig innen skolestart 5. september. Da kan elevene spise maten sin i fred og ro, skjermet for vær og vind.

Star of Hope bygger imidlertid ikke bare sementtak – også tre nye klasserom er under planlegging. Når de økonomiske midlene er tilgjengelige, vil klasserommene bli bygget, og skolen vil få mulighet til å huse et ekstra klassetrinn på forespørsel fra myndighetene. Da vil nye stemmer legges til latteren og praten i kantina, mens vinden suser maktesløs utenfor.

Tekst: Kristine Eikeland, SoH

 

Dele med vennene dine: