Siden oppstarten i 1987 har over 6000 barn fått utdanning gjennom Star of Hopes skoler i Kenya.

– Du skulle sett meg! Jeg er fremdeles nokså kort, men jeg har vokst mye, sier Selina Safari.

Hun er et av barna bak tallene fra Kenya. Med målrettet blikk, slips og stiv krage er hun klar for framtiden:

– Jeg er bare glad for at jeg fikk muligheten til å gå på skolen som en normal unge, og at jeg kan bygge min egen framtid, forteller Selina og virker litt lettet.

Ser hele barnet

Selina går siste året på Living Word Primary School i Mikindani sammen med 270 andre barn. De er nokså små, men de vokser mye – på alle måter. På skolen får de næringsrik mat som bidrar til deres fysiske utvikling, og før skolelæreren Ann Kimanzi kan fortelle at skolegangen gjør at elevene vokser også på andre områder:

– Elevene mine blir mer selvsikre, og får større tro på seg selv. Jeg bruker en undervisningsmetode som plasserer barnets behov i sentrum, og som tar hensyn til at mange barn lærer best gjennom lek. Dette er noe jeg har tenkt å lære enda mer om, sier hun.

Håp blir virkelighet

Ann er nå ansatt ved Star of Hope Nursery School i Mikindani. Hun er en av åtte tidligere elever ved Living Word Primary School som fortsatte studiene ved et av landets universiteter. Disse jobber nå blant annet i banker, sykehus og på offentlige kontorer.

I tillegg til de to førskolene i Mikindani og Jimba med til sammen 506 elever, og Living Word Primary School, driver Star of Hope en yrkesskole i Mikindani. Her får i dag 100 arbeidsløse ungdommer ferdigheter innen snekring, muring, skreddersøm og rørlegging. Tidligere elever jobber i lokale bedrifter, og noen har også startet sine egne.

– Mange barn i Kenya lever under svært vanskelige forhold, men takket være alle som støtter oss, kan Star of Hope komme dem til unnsetning – vi skaper håp for framtiden, oppsummerer Gilbert Ochieng, daglig leder for Star of Hope Kenya.

Dele med vennene dine: