På Star of Hope sitt dagsenter i rumenske Dorohoi får ukrainske barna tolkehjelp av den unge volontøren Aurica. Hun er en av få i Romania som kan snake russisk, og årsaken et enkel: Hun er fra Russland.

Aurica (23), flyttet fra Russland til Romania for å gifte seg med seg rumenske kjærlighet i Dorohoi. Når ukrainske flyktninger begynte å komme til hennes kirke, bestemte hun seg for å hjelpe til.

Jeg gikk fram til en ukrainsk familie og sa «om dere trenger hjelp så er jeg her», og ga dem telefonnummeret mitt.

Familien hun møtte skrev vi om i fjor: Alexander, Natasha, 13-åringen Kate og femåringen Dima med cerebral parese. I over et år har de bodd på vårt senter i Dorohoi, og Dima har fått regelmessig rehabilitering hos oss.

Han har utviklet seg så mye, forteller moren hans. Når vi kom hit kunne han ikke fokusere blikket, ikke sitte ned, og ikke vende seg om uten å falle. Alt dette har han lært seg her.

Når Star of Hope sitt behov for tolker økte i fjor ga Natasha Aurica sitt telefonnummer til Camelia Topala, som har ansvaret for senteret i Dorohoi. Det var sånn Aurica ble en av våre volontører i Romania.

I starten var jeg litt redd, forteller Aurica. Jeg hadde ingen erfaring, men alle oppmuntret meg, og ingen dømmer meg fordi jeg er russisk.

 

Dele med vennene dine: