Jeg vil ikke slutte

Husker du vår kamp for å få starte opp Senior High School i det filippinske slumområdet Taytay? En elev som inderlig håper at det nye skolebygget skal bli ferdig i tide, er 14 åringen Samul Unat. «Ellers må jeg begynne på en annen skole langt hjemmefra, og det har ikke familien min råd til. I så fall blir jeg tvunget til å slutte på skolen,» sier han.

I 2013 ble det innført en ny skolelov på Filippinene som innebærer at ti år i grunnskolen ikke lenger holder for å komme inn på landets høyskoler og universitet. Nå kreves det at hver elev har gått et ellevte eller tolvte år som blir kalt for Senior High School. I slummen utenfor Manila har Star of Hope drevet skolevirksomhet siden 1989 og tar i dag imot 1800 elever hver dag, fra førskolen til klasse 10. De to nye årsklassene, derimot, har vi ikke fått plass til i de nåværende lokalene.

Derfor pågår nå en kamp i mot klokka. I flere år har vi kjempet for å bygge et skolebygg til, og takket være generøsiteten hos våre givere er vi nærmere nå enn noen gang. Grunnen er blitt gravd, fundamentet har blitt reist og tre nye lokaler står inne i skolegården. Veggene er malte, elektrisiteten er på plass, og nå gjenstår det bare å forvandle disse lokalene til klasserom. Det handler om å kjøpe inn møbler, benker, plansjer, utrustning og skolemateriell. Vårt mål og vår drøm er å kunne innvie skolen før året er slutt.

For elever som Samuel er det helt avgjørende for hvordan hans fremtid skal bli. Han går i tiende klasse nå, og om klasse elleve ikke åpnes neste år, har han ikke mulighet til å få fullført grunnskolen. Nærmeste skole med tolv klasser er dyr, og familien har fire andre barn og forsørge. Dessuten ligger den langt borte, fjernt fra alt han kjenner til: Mamma, Sally, pappa Eddie, småsøsken og besteforeldre. Skolen, lærerne, kameratene og skolegården der de pleier å spille basketball i friminuttene.
– Skolen er så fin, og lærerne er så snille. De legger også mye press på oss, sier Samuler og ler.

Liksom de andre barna i slummen lever han i fattige kår og jobber hardt. Han må stå opp halv seks hver morgen og dusjer ved å øse kaldt vann over seg selv fra en tønne i bakgården. Skolen varer fra klokka 6-12, og så snart han har gjort ferdig leksene sine, hjelper han pappaen sin i familiens gatekjøkken. Av andeegg lager de populære lokale retter som Penoy og Balut, som tar mellom tolv og atten dager å forberede. Dette gir viktige inntekter, men ikke nok penger til å kunne sende Samuel til Senior High School et annet sted.

Om Samuel skal ha en sjanse til å utdanne seg og få en bra jobb, slik at han en dag kan hjelpe seg selv og sin familie bort fra slummen, trenger han Star of Hope sin hjelp. Alt står og faller på om det nye skolebygget blir klart til skolestart.

Hjelp Samuel til å få fortsette grunnskolen!

Samuel og hans klassekamerater har studert flittig i ti år i håp om at studiene skal bli deres vei til et bedre liv. Nå risikerer de at drømmene deres skal bli knust.
De og alle yngre barn som kommer etter dem fortjener å få muligheten til å gå ferdig grunnskolen og fortsette kampen for en bedre fremtid.
Du kan gi dem sjansen!
Hjelp til med å ferdigstille skolebygget til skolestart!

 

Gi din gave via kort eller VIPPS

VIPPSnumeret er 11 576 eller kontonumeret 5005.06.89465. Merk gaven “Skolebygg”

Dele med vennene dine: