-Star of hope Ghana sitt bibelundervisningsprogram, desember 2022

Kjære, sponsorer!

Vi hilser dere med varme og takknemlighet! Vi er så takknemlige til Gud for hans beskyttelse og for at Han forsørger oss. Som det står i Skriften: «Det er i Ham vi lever, beveger oss og er til». (Apgj 17, 24-28). Julehøytiden er her igjen, en årstid som er særlig spennende for barna. Her kommer en liten oppsummering fra AWANA sitt program i desember 2022.

3.desember deltok jeg på et seminar organisert av AWANA Ghana for lærere og andre som er engasjert i bibelundervisning for barn. Vi lærte å forstå barn bedre og hvordan vi kan kommunisere mer effektivt med dem, og også hvordan vi kan forkynne evangeliet om Jesus Kristus på forskjellige kreative måter. Det var et bra seminar, og jeg lærte mye.

I desember fokuserte jeg på bibelundervisningen om Jesu fødsel. Jeg begynte med å forkynne for dem hvor godt mennesket hadde det i Edens hage og fortalte dem hva som ledet mennesket til å falle i synd og miste sin sentrale plass i denne fullkomne hagen. Gud ønsket å tette gapet mellom Ham og menneskene, men menneskenes svik var totalt. Jeg forklarte dem at Jesus sitt komme til jord var Guds store plan for å forsone mennesket med Ham. Jeg fortalte dem historien i fra bibelen om Jesus Kristi fødsel og vi lærte mange verdifulle lekser fra historien, blant annet disse:

  1. Maria var en ydmyk og moralsk ung kvinne, så Gud valgte henne til å føde Jesusbarnet. Vi snakket om at alle, også barn, bør streve etter å være gode gutter og jenter som ønsker å gjøre Guds vilje, slik at Gud kan bruke dem til store ting som lys for familie, i nabolaget, nasjonen og i verden.
  2. Når engelen viste seg for Maria og fortalte henne om Guds plan for hennes liv, tok hun med glede imot oppgaven og sa «Skje Herrens vilje». Som barn kan man også be om at Gud må vise dem sin vilje for dem hver eneste dag og i livet som helhet.
  3. Maria og Josef banket på mange dører, og håpet at noen kunne vise godhet mot Maria som skulle føde. Men de ble avvist. Dette viser oss at vi alltid bør være snille og respektfulle overfor alle til enhver tid, fordi vi vet aldri hvem vi kan komme til å avvise. Det kan være engler som tester oss.
  4. De vise menn gav gaver til Jesus. I jula må vi ikke bare forvente å få gaver fra andre, men vi bør også streve etter å gi gaver til foreldre, søsken, venner og andre som har det vanskelig.

Vi hadde en flott sangstund hvor vi sang julesanger og priste Gud. Vi ledet barna til å huske å takke Gud for at Han tar seg av dem, og til alle medlemmer og sponsorer fra Star of Hope internasjonalt. Vi bad om Guds velsignelse over deres kjære.

Jeg ønsker på vegne av alle barna i Star of Hope sitt prosjekt å uttrykke vår største takknemlighet til ledelse, ansatte og sponsorer i Star of Hope Ghana for deres godhet. Vi føler oss så velsignet på grunn av deres godhet! Min takk går også til Mark Presson for hans visjon og harde arbeide for å gjøre det mulig å gi disse barna undervisning i Guds Ord gjennom AWANA. Gud velsigne deg, du vil alltid ha en spesiell plass i hjertene våre!

Vi ønsker hele Star of Hope familien god jul og godt nyttår i 2023!

Guds rike velsignelse!

Hilsen

Isaac Nii Adjin Lartey

(AWANA Bible teaching Coordinator)

Dele med vennene dine: