På de fleste skoler i Norge blir alt levert på døren, slik er det ikke i Ghana. Her må kokken ta turen selv ut på markedet for å skaffe det som trengs av mat for en hel måned med lunsj på skolen. Vi ble med kokken og rektoren ved skolen i Osea Krodua i Ghana, samt en av våre lokale medarbeidere, Charity.

 

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hver måned får skolene i Ghana tilsendt støtten fra Star of Hope til innkjøp og drift av skolen, da gjelder også barnas lunsj.[/perfectpullquote]

– Det er alltid spennende å ta turen for å handle inn til skolen, vi er på jakt etter en god pris slik at vi kan få mest ut av pengene, forteller Charity. Etter alle disse årene på dette stedet har vi heldigvis mange faste bønder som vi kjøper av som kjenner oss, vi får ofte en god pris av dem.

Hver måned får skolene i Ghana tilsendt støtten fra Star of Hope til innkjøp og drift av skolen, da gjelder også barnas lunsj. Markedet ligger halvannen times kjøring fra Osea Krodua. Selgerne på markedet er i hovedsak bønder som tjener til sitt levebrød ved å selge det de dyrker. De fleste er fattige og spesielt nå er det vanskelig med økonomiske utfordringer i Ghana – da er det fint når det kommer en kunde som kjøper inn til flere hundre barn.

– I dag møtte vi kvinne som selger korn, vi har vært hennes kunde i noen år, hun gir oss en god pris på korn siden vi trenger ganske mye. Vi kjøpte også bønner og mais av henne, og hun var veldig glad siden vi er hennes første kunden denne dagen, forteller Charity. – I tillegg fikk også fra en annen butikk tomater, ris, krydder, vaskemiddel og antiseptiske produkter for renhold.

– Vi takket for oss og reiste hjem fornøyd etter en god dag på markedet, avslutter Charity.

Dele med vennene dine: