Lourdina står med brunt vann opp til kjolen utenfor sitt eget hjem. Hun er lettet fordi huset hennes i det minste står igjen. Hun har klassekamerater som har fått hjemmene sine skylt bort. Lourdina lengter tilbake til skolen, men hun lurer på hvordan det skal gå. Hun, akkurat som hundrevis av fadderbarn på Haiti, har jo mistet både skolebøkene og skriveblokkene sine.

 2.juni var dagen da regnet skyllet innover Haiti. Etter tre dagers intensivt regn stod tre fjerdedeler av landet under vann.

-Veier og broer raste sammen, buskap druknet og avlinger ble ødelagt. Hjem som var bygget av halm og leire hadde ingen sjanse mot naturens krefter, sier Tony Boursiquot, feltansvarlig på Haiti.

Seks av våre sju prosjektbyer ble hardt rammet: Dano, Boyer, Rigaud, Hesse, Marigot og Bois Negresse, der Loudina bor. De siste månedene har vi samlet inn penger for å hjelpe familiene med det mest akutte.

Nå, når det er tid for skolestart, stilles barna foran neste utfordring. Når vannet til slutt sank kunne familiene finne igjen ting som gryter og annet, mens skolebøkene og skriveblokkene til barna var utenfor redningsmulighet. Oversvømmelsene hadde forvandlet dem til ukjennelige papirklumper.

-Å samle inn penger til nytt skolemateriell er noe vi gjør hvert år, sier Star of Hope sin innsamlingssjef Maria Presson. Forskjellen er at skolenes materialmangel på Haiti nå er skrikende stort. Men vi er håpefulle, for vi vet hvilke fantastiske givere vi har! Nå når katastrofen har gjort tilværelsen til fadderbarna våre og familiene deres ekstra vanskelig, da tror jeg at alle som kan, kommer til å være med og støtte barna litt ekstra.

I VANSKELIGE TIDER BLIR SKOLEN REDNINGEN!

Rundt om i verden lengter fadderbarna våre til skolestarten. De lengter etter sangene i skolen, lekene på skolegården og duften fra skolekjøkkenet. De lengter etter penn, kritt, blokk og bøker som de stolt kan vise frem til foreldrene sine.

Vi kan være med på å gi dem en best mulig skolestart!

Vil du bli med?

-250 kr rekker til en kasse med skolebøker

-300 kr rekker til nye skrivehefter for 75 elever

-500 kr rekker til nye penner til 500 barn

VIPPS «Skolestart» til 11576

Utruste barna til skolestarten >>>

 

Dele med vennene dine: