I desember reiser Norges mest profilerte taterfamilie på juleturné. I bagasjen har de med seg sanger fra sitt nye julealbum «Velkommen hjem», og fra det kritikerroste albumet «Blå juleglede» fra 2012. Star of Hope blir med på turneen hvor arbeidet blant Romfolk i Romania vil stå i fokus.

De tre barna Stig, Kristine og Veronica er barn av Elias Akselsen, og født i Norge. Mye av oppveksten hadde de i Sverige, men i dag er alle barna godt etablert på Skarnes i Sør-Odal kommune. Sammen med pappa Elias bærer de videre sin kulturelle musikalske arv.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Julealbumet «Blå Juleglede» ble kåret til årets julealbum av landets musikkjournalister i 2012. Plata fikk terningkast 6 i VG, Dagbladet, Aftenposten, Fedrelandsvennen, Østlendingen og Bergens Tidene.[/perfectpullquote]

–  Med vår families noe spesielle bakgrunn som tater, blir denne julekonserten litt utenom det vanlige, forteller Veronica. – Mange har kalt livet en reise. For mange tatere har dette uttrykket også en egen erfart betydning. I over 600 år har folkegruppen vår vært her i landet, i en evig vandring ofte fra det vonde – til håp om noe bedre, sier hun.

Julealbumet «Blå Juleglede» ble kåret til årets julealbum av landets musikkjournalister i 2012. Plata fikk terningkast 6 i VG, Dagbladet, Aftenposten, Fedrelandsvennen, Østlendingen og Bergens Tidene.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]– Burde ikke julens budskap være det å gi og vise nestekjærlighet?, sier Veronica. Med vår egen bakgrunn har vi kjent på kroppen det å være utstøtt av samfunnet. [/perfectpullquote]

På lik linje med «Blå Juleglede» tar det nye albumet «Velkommen hjem» for seg det nære, med noen kjente og andre ukjente julesanger. Familien Akselsen har mange egne opplevelser rundt det å tilhøre en forfulgt folkegruppe, noe som gjenspeiles i musikken.

– Våre livserfaringer gjenspeiles i sangformidlingen, om julens evangelium, sårheten og glede, forteller Veronica. – Derfor er det viktig for oss denne julen å peke på mennesker som kjemper denne kampen, bare på en annen side av jorda.

Konserten er i samarbeid med organisasjonen Star of Hope som hver dag gir 30 000 barn skolegang over hele verden.

– Burde ikke julens budskap være det å gi og vise nestekjærlighet?, sier Veronica.
Med vår egen bakgrunn har vi kjent på kroppen det å være utstøtt av samfunnet. Dette er en av hjertesakene til Star of Hope, det å hjelpe de som møter storsamfunnets motgang og gi dem nye muligheter i livet. Vi er alle mennesker med lik menneskeverd, en sannhet vi ønsker å minne folk på, avslutter hun.

Repertoaret på konsertene vil bestå av kjente og noen ukjente julesanger. Sangene er fordelt mellom familiemedlemmene, noen synger de sammen, andre i duett. Her får man høre alt ifra «Eg veit i himmelrik ei borg» til «Sjømannsvise fra Hawaii.» De har med seg hele bandet som spiller på albumet, med kapellmester Freddy Holm i spissen.


Billetter kan kjøpes her!
–  Kan også kjøpes i døren.

Turnéliste:
11.Desember: Valle Kyrkje, Setesdal kl.19:00
12.Desember: Barbu kirke, Arendal kl.19:00
13.Desember: Ælvespeilet kulturhus, Porsgrunn kl.19:00
15.Desember: Sør-Fron kirke, Sør-Fron Gudbrandsdalen kl.19:00
16.Desember: Løten kirke, Løten kl.19:00
17.Desember: Stokke kirke, Stokke kl.19:00
19.Desember: Adventkirken i Mjøndalen kl.19:00
20.Desember: Kampen kirke, Oslo kl.20:00

Ta kontakt med Veronica Akselsen Lillesveen for mer informasjon/intervju.
Kontakt informasjon:
Mobil: 95135073
Epost : veronica.a.lillesveen.gia@hotmail.com

Dele med vennene dine: