I Botosani har Star of Hopes ansatte knekt koden som får barn tilbake på skolebenken.

Det er høst, men fremdeles varmt i lufta, og enkelte tørker svette håndflater på buksebena. Det er første skoledag. Mange sitrer av spenning, stryker stolt over den nye skolesekken. Andre har ingen skolesekk, bare vondt i magen. Etter få dager står pultene deres tomme.

– Det var da lærerne deres tok kontakt med oss, fordi de har sett resultatene av arbeidet vårt i andre tilfeller, sier Catalina Butincu, ansatt ved Star of Hopes dagsenter i Botosani.

Trenger mer enn blyant og viskelær

På senteret i Botosani ble barna en del av prosjektet «Do not give up on school», som har som mål å gi barn fra fattige familier støtte til å fullføre skolegangen. Her får de skolesekk, notatbøker og annet skolemateriell.

– Etter hvert skjønte vi også at barna trengte mer enn bare materielle ting. De hadde behov for trøst, ros og oppmerksomhet. I tillegg trengte mange hjelp til å håndtere vanskelige situasjoner hjemme og på skolen, forteller Catalina.

Fra skepsis til tillit

I Botosani finnes det mange barn som ikke er skoleklare første skoledag. Det betyr imidlertid ikke at det er for sent. Gjennom prosjektet «Do not give up on school», får disse barna leksehjelp, oppmuntring og omsorg.

– I begynnelsen var de litt skeptiske til oss, men nå kommer de løpende til senteret for å vise oss resultatene sine når de har gjort det bra på en prøve. Denne høsten begynner vi på nytt med nye barn, og jeg vet at vi vil forandre liv igjen, sier en rørt Catalina.

Dele med vennene dine: