[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]«Når vi fokuserer på barna ser vi forandring.» [/perfectpullquote]Fredag ​​var et historisk steg i Star of Hopes arbeid for Romanias romfolk. I byen Valea Seaca, hvor utallige romfolk har reist fra hjem og familie til gatene i Norge, åpnet vi det første av flere ressurssenter som kommer i tiden fremover. Den grunnleggende ideen er like enkel som den er åpenbar: å endre romfolkets liv ved å gi deres barn en fremtid.

Dette oppnås gjennom utdanning mange rombarn aldri får. Noen begynner aldri på skolen, andre slutter tidlig og de som fortsetter har vanskelig for å henge med. Hvis foreldrene dine aldri lært å lese, og du også er tvunget til å gjøre lekser i et hjem uten lys, blir det selvfølgelig ekstremt vanskelig å holde tritt med undervisningen. På bakgrunn av dette, investerer Star of Hope tungt i ressurssenter i utvalgte rom-samfunn.

Først ut: Valea Seaca

Her har myndighetene stilt et tidligere kommunalt bygg tilgjengelig, hvor de også står for husleie og strøm. Senteret vil til å begynne med ta i mot 40 barn. 34 av disse kommer fra romfamilier. På senteret får barna mat, ekstra undervisning og leksehjelp hver ettermiddag. Det nye senteret har to klasserom, et kontor, kjøkken, fire toaletter, to dusjer og to vaskemaskiner. Å kunne dusje og vaske klærne sine, er verdifullt, da de fleste mangler muligheten i sine egne hjem.

Tilstede under åpningsseremonien var blant annet Valea Seacas ordfører, romfolkets talsmann for byrådet og representanter fra nabofylkene Vaslui og Bacau. Star of Hope ble representert av Star of Hope Norges daglig leder Håkon Skaug og Aurora Vatamanuic, ansvarlig for Star of Hope Romania.

– Dette senteret symboliserer et viktig steg i arbeidet vårt videre, sier Håkon Skaug. Utdanning vil drastisk minske avstanden mellom minoritetsbefolkningen og resten av samfunnet. Dette har vi sett i de 45 årene vi har eksistert. Når vi fokuserer på barna ser vi forandring, og dette vet vi vil skje her også.

bli-fadder

Dele med vennene dine: